Life

Rețetă ciocolată caldă de casă, cremoasă și savuroasă. Băutura perfectă pentru zilele friguroase

Rețetă ciocolată caldă de casă, cremoasă și savuroasă. Este băutura perfectă pentru zilele friguroase și se prepară foarte ușor.
14.10.2021 | 19:29
Reteta ciocolata calda de casa cremoasa si savuroasa Bautura perfecta pentru zilele friguroase
ADVERTISEMENT

Rețeta de ciocolată caldă de casă este ideală pentru această perioadă a anului. Toamna începem să consumăm tot mai des băuturi calde, din moment ce temperaturile de afară sunt scăzute.

Ai nevoie doar de trei ingrediente ca să prepari ciocolata caldă acasă. Nu mai este nevoie să cumperi pliculețele de ciocolată instant ca să savurezi o băutură dulce și savuroasă.

ADVERTISEMENT

Trebuie doar să ai în casă câteva ingrediente ușor de găsit și să urmezi niște pași simpli pentru a obține cele mai bune rezultate.

Rețetă ciocolată caldă de casă, băutura ideală pentru toamnă

Ciocolata caldă este băutura ideală pentru zilele friguroase și o poți prepara acasă. Te poți bucura de o ciocolată cremoasă și delicioasă fără să o mai achiziționezi de la cafenea sau de la supermarket, sub formă de pliculețe instant.

ADVERTISEMENT

Ai nevoie doar de trei ingrediente principale pentru rețeta de ciocolată caldă de casă. Poți adăuga și alte ingrediente opționale, în funcție de preferințe, dacă vrei ca băutura ta să fie mai dulce sau mai aromată.

Cantitățile enumerate mai jos sunt valabile pentru două căni de ciocolată caldă. Citește în continuare și află care sunt pașii de urmat pentru băutura preferată a sezonului rece.

ADVERTISEMENT
  • 250 ml lapte cu 3,5% grăsime
  • o lingură de zahăr
  • o tabletă de 100 de g de ciocolată amăruie (minimum 70% cacao)
  • o linguriță de extract de vanilie (opțional)
  • frișcă (opțional)
  • bezele (opțional)

Cum se prepară ciocolata caldă de casă

Se pun la fiert laptele și zahărul într-un ibric, la foc mediu spre mic. Se adaugă apoi pătrățelele de ciocolată într-un vas și se lasă la cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde.

ADVERTISEMENT

Pătrățelele de ciocolată se scot din cuptor și se amestecă bine cu o linguriță. Se lasă apoi la microunde pentru încă 30 de secunde pentru ca ciocolată să devină lichidă și cremoasă.

Atunci când laptele ajunge aproape de punctul de fierbere, se oprește focul. În lapte se adaugă ciocolata topită și se amestecă bine cu un tel sau cu o lingură, până se omogenizează compoziția.

Dacă vrei să-i dai un plus de aromă, poți adăuga și extractul de vanilie, amestecând din nou.

De asemenea, poți adăuga frișcă sau bezele deasupra, dacă vrei ca ciocolata să fie mai dulce. Poftă bună!

ADVERTISEMENT