Ciorba de ștevie și lobodă este o rețetă care se poate pregăti numai într-un sezon, primăvara. Profită de acestea pentru a prepara o mâncare gustoasă, sănătoasă și plină de vitamine pentru toți cei dragi!
Cele două legume proaspete au proprietăți terapeutice, antivirale și antialergice și acoperă necesarul zilnic de fibre și minerale (fier, magneziu, potasiu, fosfor și calciu). De asemenea, frunzele lor sunt folosite deseori în dietele pentru slăbit pentru că nu au grăsimi și calorii multe.
Ștevia și loboda se găsesc perioada asta în piețe, grădini sau pe pajiștile de la deal și de la munte. În ceea ce privește cum trebuie să le alegi pe cele mai bune, trebuie să ții cont că frunzele lor trebuie să fie verzi, curate și bineînțeles fragede.
Frunzele de ștevie și lobodă se pot păstra la frigider pentru circa 2-3 zile. În cazul în care te gândești să-ți faci provizii pentru iarnă trebuie să știi că aceste legume trebuie opărite înainte de a le băga la congelator.
Pe lângă supă, ștevia poate fi folosită cu foarte mare succes în sosuri, tocănițe sau omlete. Un sfat important de care trebuie să ții cont este să nu folosești niciodată vase de fier sau aluminiu când vrei să adaugi aceste legume.
Ingrediente de care ai nevoie: