ADVERTISEMENT
Life

Rețetă ciorbă de ștevie și lobodă. Cea mai gustoasă mâncare de primăvară. Este plină de vitamine

Autor: Alexa Serdan | 09.04.2021 | 15:54
Rețetă ciorbă de ștevie și lobodă. Cea mai gustoasă mâncare de primăvară. Este plină de vitamine
Rețetă ciorbă de ștevie și lobodă. Cea mai gustoasă mâncare de primăvară. Este plină de vitamine. Sursa foto: Pinterest.com

Ciorba de ștevie și lobodă este o rețetă care se poate pregăti numai într-un sezon, primăvara. Profită de acestea pentru a prepara o mâncare gustoasă, sănătoasă și plină de vitamine pentru toți cei dragi! 

ADVERTISEMENT

Cele două legume proaspete au proprietăți terapeutice, antivirale și antialergice și acoperă necesarul zilnic de fibre și minerale (fier, magneziu, potasiu, fosfor și calciu). De asemenea, frunzele lor sunt folosite deseori în dietele pentru slăbit pentru că nu au grăsimi și calorii multe.

Ștevia și loboda se găsesc perioada asta în piețe, grădini sau pe pajiștile de la deal și de la munte. În ceea ce privește cum trebuie să le alegi pe cele mai bune, trebuie să ții cont că frunzele lor trebuie să fie verzi, curate și bineînțeles fragede.

ADVERTISEMENT

Ciorbă de ștevie și lobodă, o rețetă delicioasă de primăvară

Frunzele de ștevie și lobodă se pot păstra la frigider pentru circa 2-3 zile. În cazul în care te gândești să-ți faci provizii pentru iarnă trebuie să știi că aceste legume trebuie opărite înainte de a le băga la congelator.

Pe lângă supă, ștevia poate fi folosită cu foarte mare succes în sosuri, tocănițe sau omlete. Un sfat important de care trebuie să ții cont este să nu folosești niciodată vase de fier sau aluminiu când vrei să adaugi aceste legume.

ADVERTISEMENT

Ingrediente de care ai nevoie: 

  • 6 legături de ștevie
  • 3 legături de lobodă
  • 500-750ml de borș
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 1 legătură de leuștean
  • 3 ouă
  • o cutie de smântână cu 30% grăsime
  • 3 ouă
  • un praf de sare.

Cum se face ciorba de ștevie și lobodă. Pașii de urmat pentru rețetă:

  1. Ștevia se spală bine, se curăță de cozile mai groase și se taie fâșii
  2. Se procedează la fel cu loboda și celelalte legume. Ceapa verde se poate felia sau tăia fâșii subțiri
  3. Într-o oală mare se pune puțin ulei la încins și se călește ceapa verde
  4. Se toarnă 1,5 litri de apă în oală, care ulterior se sărează, în funcție de gustul fiecăruia
  5. Se adaugă ștevia tăiată fâșii când apa deja fierbe, apoi după 2-3 minute se pune și loboda
  6. Când frunzele încep să se înmoaie se stinge focul și se toarnă jumătate din borș
  7. Se gustă compoziția obținută și se mai pune borș dacă mai este cazul
  8. Se mai pune sare, la fel dacă este nevoie, și apoi se adaugă leușteanul
  9. Ouă se bat și se adaugă în oală amestecând rapid. Ciorba este gata de a fi servită.
  10. Ciorba de ștevie și lobodă se adaugă în boluri și apoi se pune smântâna. Poftă bună!
ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!