Life

Rețetă ciorbă oltenească de legume. Se prepară ușor și este delicioasă, perfectă pentru post

Rețetă ciorbă oltenească de legume. Se prepară ușor și este delicioasă, dar și perfectă pentru post, în același timp. Iată de ce ingrediente ai nevoie!
20.08.2022 | 00:26
Reteta ciorba olteneasca de legume Se prepara usor si este delicioasa perfecta pentru post
Rețetă ciorbă oltenească de legume, perfectă pentru post. Sursa foto: unsplash.com
ADVERTISEMENT

Rețeta de ciorbă oltenească de legume este una foarte sănătoasă și delicioasă, în același timp. Ingredientele se găsesc ușor și nu necesită prea mult timp de preparare.

Rețetă ciorbă oltenească de legume

Ciorba oltenească de legume este un preparat tradițional, fiind potrivit pentru cei care țin post. În plus, este un fel de mâncare gustos și nu se prepară greu.

ADVERTISEMENT

Această ciorbă este potrivită mai ales dacă vrei să mănânci ceva ușor, fără să-ți încarci prea mult organismul și fără să stai cu grija că ai putea lua câteva kilograme în plus.

Este un fel de mâncare delicios și sănătos și poate constitui un prânz ideal, care te satură.

Această rețetă este una potrivită pentru toate gusturile și ai nevoie doar de câteva ingrediente care sunt accesibile oricui. Se prepară destul de repede și nu necesită prea mult efort.

ADVERTISEMENT

Printre altele, ai nevoie de câteva legume pentru ca această ciorbă să aibă o aromă unică, dar și de o cantitate mică de borș pentru a o acri.

Prazul este esențial pentru această rețetă și îi va da ciorbei o aromă cu totul specială. Este bine să ai leuștean proaspăt dacă vrei să-i adaugi ciorbei un plus de aromă.

ADVERTISEMENT

Consultă mai jos lista completă de ingrediente, dar și modul de preparare pentru această ciorbă.

Ingrediente

  • 300 ml borș
  • 200 g suc de roșii
  • 100 g fasole verde teci
  • 2 ardei capia
  • 2 morcovi
  • 4 cartofi
  • o țelină
  • un praz
  • leuștean proaspăt
  • sare (după gust)
ADVERTISEMENT

Cum se prepară ciorba oltenească de legume

Legumele se spală și se curăță. Acestea se taie după preferință. Se vor pune la fiert legumele în doi litri de apă, în afară de cartofi.

Atunci când legumele sunt aproape fierte, se adaugă în apă și cartofii tăiați cuburi.

La sfârșit, atunci când totul este fiert, se adaugă și sucul de roșii și borșul. Este de menționat că borșul trebuie să fie fiert înainte de a fi adăugat în ciorbă.

Se adaugă sare după gust și se mai lasă la fiert câteva clocote, notează spynews.ro. Se poate gusta din ciorbă înainte de a opri focul, pentru a vedea dacă este gata.

Focul se oprește, după care se adaugă leușteanul tocat. Ciorba oltenească de legume este gata. Poftă bună!

ADVERTISEMENT