Life

Rețetă ciulama de ciuperci. Cum să prepari simplu și rapid mâncarea copilăriei

Rețetă ciulama de ciuperci. Află cum se face simplu și rapid unul dintre cele mai apreciate preparate din copilărie.
11.09.2021 | 18:24
Reteta ciulama de ciuperci Cum sa prepari simplu si rapid mancarea copilariei
Rețetă ciulama de ciuperci. Cum să prepari simplu și rapid mâncarea copilăriei. Sursa foto; Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Află cum se prepară rețeta de ciulama de ciuperci. Este unul dintre cele mai apreciate feluri de mâncare și nu este deloc greu de făcut. În plus, nu ai nevoie de multe ingrediente, iar ciulamaua este gata în mai puțin de o oră.

Există o varietate de feluri pentru a găti ciupercile, iar ciulamaua este unul dintre preferatele românilor. Există și ciulama de pui, în funcție de preferințele fiecăruia, dar și cea clasică este delicioasă.

ADVERTISEMENT

Se pregătește fără eforturi prea mari și constituie o masă delicioasă pentru toată familia. Află care sunt pașii de urmat pentru ciulamaua de ciuperci.

Rețetă ciulama de ciuperci

Rețeta de ciulama de ciuperci este una dintre cele mai apreciate, mai ales că multe persoane au copilărit cu ea. Este delicioasă și nu necesită eforturi prea mari de pregătire și nici prea mult timp.

ADVERTISEMENT

Ciulamaua de ciuperci este un preparat tradițional și se servește caldă, alături de o porție de mămăliguță. Acest preparat este ideal atât pentru masa de prânz, cât și pentru cină.

Este un fel de mâncare potrivit dacă nu este consumat în cantități foarte mari. De exemplu, ciulamaua conține 84.7 kilocalorii (calorii) per 100 de grame.

ADVERTISEMENT

Combinația de ingrediente este una inedită, motiv pentru care ciulamaua este felul preferat al oamenilor în mai multe zone ale țării. Iată de ce ingrediente ai nevoie și care este modul de preparare, potrivit clickpoftabuna.ro.

Ingrediente

  • 500 g ciuperci champignon
  • 2 linguri făină
  • 100 ml smântână
  • 2 linguri de ulei
  • o ceapă potrivită
  • o legătură de pătrunjel verde
  • sare
  • piper
ADVERTISEMENT

Modul de preparare pentru rețeta de ciulama de ciuperci. Se curăță ceapa, se taie mărunt și se călește în ulei bine încins până se înmoaie.

Se adaugă ciupercile curățate, spălate și tăiate felii subțiri. Ciupercile se călesc până scade zeama lăsată.

Separat, făina se dizolvă cu puțină apă rece, după care se toarnă peste ciuperci. Se mai adaugă apă caldă, se condimentează cu sare și piper după gust, apoi se lasă la fiert până începe să se îngroașe sosul.

În momentul servirii, se poate adăuga smântână la ciulamaua de ciuperci, care se decorează cu pătrunjel verde tocat. Ciulamaua se servește caldă, cu o porție de mămăligă. Poftă bună!

ADVERTISEMENT