Life

Rețetă de ardei capia. Cum să transformi legumele în pastă pentru mâncare

Ardeii capia sunt delicioși sunt formă de pastă. Care este rețeta pe care merită să o încerci în această toamnă.
06.09.2022 | 19:39
Reteta de ardei capia Cum sa transformi legumele in pasta pentru mancare
Rețetă de pastă de ardei capia. Un preparat perfect în orice fel de mâncare. Sursa foto: captură video Youtube
ADVERTISEMENT

Rețeta de ardei capia este ideală în tot felul de preparate culinare pentru că oferă mâncării un gust delicios. Este un preparat perfect și foarte ușor de păstrat în cămară, alături de celelalte borcane cu conserve.

Rețetă de pastă de ardei capia. Un preparat perfect care merită încercat toamna asta

Ardeii capia sunt numiți și ardei dulci, sunt plini de vitamine și antioxidanți și pe deasupra sunt săraci în calorii. Cum faci să transformi aceste legume delicioase în pastă pentru mâncare, perfectă pentru sănătate.

ADVERTISEMENT

Ingrediente pentru pasta de ardei capia: 

  • 2,5 kilograme de ardei capia
  • 4 linguri de zahăr alb
  • 2 lingurițe de sare
  • 1 ardei iute
  • borcane sterilizate.

Mod de preparare rețetă de ardei capia pastă. Cum se face:

  1. Ardeii se spală bine, se curăță de cotoare și semințe și se toacă mărunt
  2. Se poate folosi un robot de bucătărie
  3. În bolul în care se află legumele se adaugă sarea, zahărul și ardeiul iute care a fost tocat mărunt
  4. Întreaga compoziție se pune la fiert într-o oală încăpătoare până când scade
  5. Când compoziția se îngroașă pasta de ardei capia este aproape gata
  6. Se lasă la răcit și apoi se mai dă o dată prin blender pentru o compoziție mai fină
  7. Pasta de ardei capia se pune în borcane curate care sunt lăsate pe o tavă de metal
  8. După ce s-au odihnit câteva minute se bagă la cuptor pentru aproximativ 20 de minute la 100 de grade Celsius
  9. Borcanele se scot din cuptor și se acoperă cu o pătură
  10. Se lasă la răcit acoperite până a doua zi. Spor la treabă!
ADVERTISEMENT

Pasta de ardei capia se păstrează în locuri răcoroase și întunecate și se folosește în orice fel de preparat culinar, de la borșuri până la fripturi savuroase.

Rețeta aceasta se poate realiza și fără fierbere, doar că de această dată compoziția obținută se păstrează la congelator, în cuburi ca cele de gheață.

ADVERTISEMENT