Ți s-a făcut poftă de un preparat răcoros și sănătos pe care să îl savurezi în zilele toride de vară? Atunci salata de ardei copți îți va fi cu siguranță. Adaugă usturoi pentru un plus de savoare și garantăm că vei avea parte de o masă copioasă.
Dacă nu ții neapărat la siluetă sau pur și simplu îți dorești un moment de răsfăț o poți consuma în completarea unei fripturi suculente, mai ales că nu este deloc dificil de gătit.
Trebuie doar să-i prăjești pe plita de la aragaz, până ce pielița se arde suficient cât să poată fi îndepărtată cu ușurință.
Știm că deja îți plouă în gură, așa că nu vom mai zăbovi prea mult cu vorba. Înainte să te apuci de treabă, asigură-te că ai la îndemână fiecare din următoarele ingrediente:
Pentru început, alege ardei graşi mari, dacă se poate verzi, galbeni şi roşii, apoi spală-i și șterge-i cu atenție sau lasă-i să se usuce.
Pune-i la copt pe o plită foarte bine încinsă, aşezată direct pe flacăra aragazului și întoarce-i pe toate părțile, până se coc uniform.
Pune-i apoi într-o cratiță, adaugă un praf de sare se acoperă şi așteaptă o jumătate de oră. Între timp, pregăteşte sosul de usturoi.
Toacă mărunt usturoiul şi amestecă cu un vârf de cuţit de sare, ulei şi oţet. Dacă îți dorești un sos mai picant mai picant poți adăuga și un ardei iute fin tocat.
Curăță ardeii graşi de coajă şi seminţe, taie-i şi amestecă cu sosul de usturoi. Păstrează salata la rece o jumătate de oră, iar apoi este ideală pentru servit. Nu ne rămâne degât să îți dorim spor la treabă și poftă bună.