Life

Rețetă de ardei copți cu usturoi, ca la bunica acasă. Ingredientul care nu trebuie să lipsească din salată

07.08.2020 | 19:02
Reteta de ardei copti cu usturoi ca la bunica acasa Ingredientul care nu trebuie sa lipseasca din salata
ADVERTISEMENT

Ți s-a făcut poftă de un preparat răcoros și sănătos pe care să îl savurezi în zilele toride de vară? Atunci salata de ardei copți îți va fi cu siguranță. Adaugă usturoi pentru un plus de savoare și garantăm că vei avea parte de o masă copioasă.

Dacă nu ții neapărat la siluetă sau pur și simplu îți dorești un moment de răsfăț o poți consuma în completarea unei fripturi suculente, mai ales că nu este deloc dificil de gătit.

ADVERTISEMENT

Trebuie doar să-i prăjești pe plita de la aragaz, până ce pielița se arde suficient cât să poată fi îndepărtată cu ușurință.

Cea mai bună rețetă de ardei copți. Usturoiul înnobilează această salată

Știm că deja îți plouă în gură, așa că nu vom mai zăbovi prea mult cu vorba. Înainte să te apuci de treabă, asigură-te că ai la îndemână fiecare din următoarele ingrediente:

ADVERTISEMENT
  • 9 ardei graşi (verzi, roşii şi galbeni);
  • 5-6 căţei de usturoi;
  • 2 linguri ulei de măsline;
  • 2 linguri oţet;
  • 1 ardei iute; sare;
  • 1 legătură ţelină;
  • pătrunjel verde

Cum să prepari cea mai bună salată de ardei copți cu usturoi

Pentru început, alege ardei graşi mari, dacă se poate verzi, galbeni şi roşii, apoi spală-i și șterge-i cu atenție sau lasă-i să se usuce.

ADVERTISEMENT

Pune-i la copt pe o plită foarte bine încinsă, aşezată direct pe flacăra aragazului și întoarce-i pe toate părțile, până se coc uniform.

Pune-i apoi într-o cratiță, adaugă un praf de sare se acoperă şi așteaptă o jumătate de oră. Între timp, pregăteşte sosul de usturoi.

ADVERTISEMENT

Toacă mărunt usturoiul şi amestecă cu un vârf de cuţit de sare, ulei şi oţet. Dacă îți dorești un sos mai picant mai picant poți adăuga și un ardei iute fin tocat.

Curăță ardeii graşi de coajă şi seminţe, taie-i şi amestecă cu sosul de usturoi. Păstrează salata la rece o jumătate de oră, iar apoi este ideală pentru servit. Nu ne rămâne degât să îți dorim spor la treabă și poftă bună.

ADVERTISEMENT
Tags: