ADVERTISEMENT
Life

Rețetă de ardei copți umpluți cu brânză feta. Deliciul care îți amintește de Grecia

Vă arătăm cum să preparați o rețetă simplă, dar extrem de gustoasă care vă va aminti negreșit de vacanțele din Grecia.
Autor: Anca Flondor | 19.07.2021 | 19:50
Rețetă de ardei copți umpluți cu brânză feta. Deliciul care îți amintește de Grecia
Rețetă de ardei copți umpluți cu brânză feta. Deliciul care îți amintește de Grecia. Sursă foto: divainbucatarie.ro

Rețetă de ardei copți umpluți cu brânză feta și alte două tipuri de brânză este tocmai bună pentru zilele călduroase. În plus este foarte ușor de preparat.

ADVERTISEMENT

Acest preparat poate fi servit ca aperitiv, dar la fel de bine și ca cină. Vă prezentăm mai jos o rețetă absolut delicioasă pe care merită să o încercați.

Rețetă de ardei copți umpluți cu brânză feta

Potrivit divainbucatarie.ro, pentru această rețetă cel mai bine folosiți ardei kapia. În Grecia acest deliciu se prepară cu un soi de ardei autohton.

ADVERTISEMENT

Foarte important. Vă mai trebuie și ulei de măsline de calitate. Ardeii trebuie să fie de dimensiune medie sau mică și de preferat cât mai drepți. În cazul în care sunt curbați va fi mai greu să fie umpluți.

Nu puneți foarte multă brânză, pentru că aceasta va ieși în timpul coacerii.

Mod de preparare 

Pentru această rețetă aveți nevoie de: 4 bucăți de ardei kapia, 200 g brânză feta, 100 g brânză de vaci, 50 g parmezan ras, 2 căței de usturoi, 1 ceapă roșie mică, piper, 1 linguriță de oregano uscat.

ADVERTISEMENT

Se taie capacul ardeilor și se scot semințele și cotorul. Capacele tăiate nu le aruncați, pentru că le veți folosi mai târziu. Apoi, ardeii se spală și se usucă.

Cele trei tipuri de brânză se pun într-un bol și se mixează. Se adaugă lingurița de oregano și piper după gust. Apoi se pune usturoiul pisat și ceapa tocată. Se amesteca până când compoziția devine omogenă.

ADVERTISEMENT

Fiecare ardei se umple cu amestecul de brânză, apoi i se pune capacul. Îi aranjați într-un vas termorezistent. Se toarnă ulei de măsline să se acopere fundul vasului. Se acoperă cu staniol și să bagă în cuptorul care trebuie să fie preîncălzit la 180 de grade. După 15 minute se scoate folia și se lasă până ardeii devin moi.

Ce beneficii are ardeiul

Ardeiul este foarte sănătos și poate fi consumat atât crud cât și gătit. Există foarte multe rețete delicioase în care ingredientul principal este această legumă. În plus, ardeiul are și foarte multe vitamine.

ADVERTISEMENT

Ardeii conțin o lista impresionanta de nutrienți, care pot preveni sau trata diferite afecțiuni. Au și multe vitamine esențiale precum: fierul, cuprul, zincul, potasiul, manganul, magneziul si seleniul.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!