Rețetă de ardei copți umpluți cu brânză feta și alte două tipuri de brânză este tocmai bună pentru zilele călduroase. În plus este foarte ușor de preparat.
Acest preparat poate fi servit ca aperitiv, dar la fel de bine și ca cină. Vă prezentăm mai jos o rețetă absolut delicioasă pe care merită să o încercați.
Potrivit divainbucatarie.ro, pentru această rețetă cel mai bine folosiți ardei kapia. În Grecia acest deliciu se prepară cu un soi de ardei autohton.
Foarte important. Vă mai trebuie și ulei de măsline de calitate. Ardeii trebuie să fie de dimensiune medie sau mică și de preferat cât mai drepți. În cazul în care sunt curbați va fi mai greu să fie umpluți.
Nu puneți foarte multă brânză, pentru că aceasta va ieși în timpul coacerii.
Mod de preparare
Pentru această rețetă aveți nevoie de: 4 bucăți de ardei kapia, 200 g brânză feta, 100 g brânză de vaci, 50 g parmezan ras, 2 căței de usturoi, 1 ceapă roșie mică, piper, 1 linguriță de oregano uscat.
Se taie capacul ardeilor și se scot semințele și cotorul. Capacele tăiate nu le aruncați, pentru că le veți folosi mai târziu. Apoi, ardeii se spală și se usucă.
Cele trei tipuri de brânză se pun într-un bol și se mixează. Se adaugă lingurița de oregano și piper după gust. Apoi se pune usturoiul pisat și ceapa tocată. Se amesteca până când compoziția devine omogenă.
Fiecare ardei se umple cu amestecul de brânză, apoi i se pune capacul. Îi aranjați într-un vas termorezistent. Se toarnă ulei de măsline să se acopere fundul vasului. Se acoperă cu staniol și să bagă în cuptorul care trebuie să fie preîncălzit la 180 de grade. După 15 minute se scoate folia și se lasă până ardeii devin moi.
Ardeiul este foarte sănătos și poate fi consumat atât crud cât și gătit. Există foarte multe rețete delicioase în care ingredientul principal este această legumă. În plus, ardeiul are și foarte multe vitamine.
Ardeii conțin o lista impresionanta de nutrienți, care pot preveni sau trata diferite afecțiuni. Au și multe vitamine esențiale precum: fierul, cuprul, zincul, potasiul, manganul, magneziul si seleniul.