Rețeta de ardei umpluți cu varză se numără printre preparatele care nu trebuie să lipsească din cămara ta. Este perfectă alături de tot felul de preparate culinare.
Savoare, culoare și parfum, acestea sunt ingredientele care însoțesc ardeii umpluți cu varză, asta pentru că în conținutul lor sunt foarte multe legume delicioase, după cum arată pofta-buna.com.
Ardei umpluți cu varză, o rețetă perfectă pentru iarnă
Morcovul și țelina sunt cele două legume, care împreună cu varza, completează aroma intensă a preparatului de care nu te vei mai sătura la iarnă.
Ardeii umpluți cu varză merg de minune alături de mâncarea de cartofi, lângă o friptură suculentă făcută în vin sau cu fasole cu ciolan afumat.
Ingrediente necesare pentru această conservă:
- 3 kilograme de ardei gras, kapia sau gogoșari
- 1 varză de mărime potrivită, de aproximativ 1,5 kilograme
- 300 grame de morcov
- 1 rădăcină de țelină mică
- 1 legătură de frunze de țelină
- 1 lingură de semințe de chimen
- boabe de piper
- ardei iute, opțional
- hrean și sare.
Mod de preparare ardei umpluți cu varză, morcov și țelină:
- Legumele se spală și se curăță bine. Varza se taie felii fine, peștișori sau poate fi dată pe răzătoare, fiecare cum îi place
- Varza tăiată se frământă cu o linguriță de sare și se lasă deoparte pentru mai târziu
- Se stoarce varza de zeama pe care a lăsat-o și se adaugă peste țelina, morcovul, piperul, chimenul și țelina frunze. Se amestecă totul
- Ardeii se spală, se decupează și se curăță de cotoare
- La vârful ardeilor se face o tăietură în cruce ca să nu se umfle atunci când se murează, să pătrundă saramura peste tot
- Ardeii se umplu cu amestecul de varză și se pun apoi în borcane curate și sterilizate
- La fundul borcanelor trebuie să stea câteva felii de morcov și țelină, dar și bucăți de hrean
- Deasupra se pot pune tot felul de decorațiuni din legume
- Saramura se realizează astfel: la fiecare litru de apă se adaugă 1 lingură de sare pentru murături
- Se dă în clocot saramura și se toarnă călduță peste ardeii din borcane
- Se pun deasupra și scândurele ca să țină ardeii acoperiți complet cu lichid, apoi se pune capacul
- Amestecul de apă cu sare se poate face și la rece, în funcție de preferințele fiecăruia
- Borcanele se verifică la 2-3 zile după ce au fost duse la cămară
- Zeama din borcane trebuie să rămână limpede tot timpul
- Spor la treabă!