Life

Rețetă de ardei umpluți gustoși și sățioși. Secretul pe care îl cunoaște numai chef Florin Dumitrescu

Rețetă de ardei umpluți savuroși și hrănitori. Pontul la care apelează de fiecare dată celebrul bucătar Florin Dumitrescu.
29.11.2023 | 20:59
Reteta de ardei umpluti gustosi si satiosi Secretul pe care il cunoaste numai chef Florin Dumitrescu
Rețetă de ardei umpluți savuroși și hrănitori. Pontul la care apelează de fiecare dată celebrul bucătar Florin Dumitrescu. Sursa foto: Pinterest / Instagram. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Rețetă de ardei umpluți gustoși și sățioși. Secretul pe care îl cunoaște numai chef Florin Dumitrescu. Fostul jurat al emisiunii Chefi la cuțite a dezvăluit care sunt ingredientele pe care le folosește pentru acest preparat culinar tradițional.

Rețetă de ardei umpluți savuroși și hrănitori. Pontul la care apelează de fiecare dată celebrul bucătar Florin Dumitrescu

Rețetă de ardei umpluți savuroși și hrănitori. Pontul la care apelează de fiecare dată celebrul bucătar Florin Dumitrescu, în special în perioada postului când credincioșii renunță la consumul de carne, ouă și lactate.

ADVERTISEMENT

Fostul jurat de la Chefi la cuțite recomandă înlocuirea amestecului din carne cu legume delicioase, care sunt o alternativă foarte sănătoasă. Bucătarul a explicat și care sunt pașii de care ține cont pentru acest fel de mâncare.

În primul rând, pune orezul în apă cu o zi înainte pentru a se elimina toate impuritățile pe care le conține acesta. În al doilea rând, vedeta care a încheiat contractul cu Antena 1 folosește ardei gras, usturoi, ceapă, morcov, ciuperci, zucchini, roșii și ulei de măsline.

ADVERTISEMENT

„Este foarte important ca orezul să stea peste noapte în apă, dar dacă nu se poate, trebuie spălat în câteva ape, să se elimine toxinele din el. Orezul vine din siloz”, a spus chef Florin Dumitrescu, conform click.ro.

Cum face chef Florin Dumitrescu rețeta de ardei umpluți

Florin Dumitrescu se asigură că are toate ingredientele pentru rețeta de ardei umpluți de post care se realizează destul de simplu. Bucătarul obișnuiește să spele legumele și apoi să le taie cubulețe înainte de a le pune la prăjit.

ADVERTISEMENT

În tigaie trebuie să fie puțin ulei de măsline. Ulterior, se adaugă ciupercile și orezul care a fost scos din apa în care a stat. Se pune și puțină apă și se lasă totul la fiert preț de câteva minute. Focul trebuie să fie unul potrivit.

Se adaugă dovlecelul verde tăiat când legumele încep să fiarbă puțin. Acest amestec se folosește pentru a umple ardeii, iar deasupra lor se pune câte o felie de roșie, dar și capacul de la ardei. Se pun într-o tavă și se toarnă lângă sosul de roșii.

ADVERTISEMENT

În această etapă Florin Dumitrescu pune tava la cuptorul încins la o temperatură de 170 de grade. Rețeta de ardei umpluți este gata în aproximativ o oră. Mâncarea se servește caldă, alături de pâine prăjită sau murături.

ADVERTISEMENT