Banana bread este un fel de chec din banane, una dintre specialitățile intrate recent în bucătăria românească. Cu toate acestea desertul a prins de minune și merge perfect pe final de săptămână cu un pahar de lapte cald.
Rețeta recomandată pentru acest weekend este absolut minunată atunci când ai banane prea coapte în casă și nu știi ce să faci cu ele, preparatul fiind unul simplu și la îndemâna tuturor gospodinelor. Și unde mai pui că nu va fi refuzat nici de cei mai mofturoși pitici.
Checul cu banane, așa cum se mai poate numi acest desert savuros, nu are foarte mult zahăr și nici nu este una dintre acele prăjituri uscate. Așadar, este vorba de o rețetă simplă și rapidă, care nu îți va da prea multe bătăi de cap dacă o faci pentru prima oară.
Banana bread, o rețetă ideală pentru finalul de săptămână
Ingrediente necesare pentru banana bread:
- 350 grame de făină albă de calitate
- 200 grame de unt
- 150 grame de zahăr brun
- 100 de grame de nuci, fistic, ciocolată sau orice vă place
- 6 banane coapte bine
- 2 ouă
- 1 linguriță de extract de vanilie
- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
- jumătate de linguriță de sare.
Mod de preparare banana bread. Pașii de urmat pentru această rețetă simplă:
- Primul pas este să se asigurăm că avem cuptorul încălzit la 200 de grade Celsius
- Acum putem trece la prepararea desertului în sine. Într-un bol încăpător se amestecă făina cu sarea și bicarbonatul se sodiu. Se folosește un tel
- Bananele se pun într-un bol separat și se zdrobesc până se formează un fel de piure
- Peste piureul de banane se pun unul topit, zahărul brun, ouăle și esența de vanilie și se amestecă până rezultă o compoziție omogenă
- Se adaugă și celelalte ingrediente și se amestecă din nou
- Compoziția obținută la pasul anterior se adaugă peste făină și se amestecă până la încorporare
- La acest pas se poate adăuga nuca sau orice altceva care vă place, fistic, bucăți de ciocolată, stafide etc
- Întreaga compoziție se toarnă într-o tavă de cozonac care a fost tapetată dinainte cu hârtie de copt
- Sfat: tava trebuie să fie una destul de înaltă pentru că aluatul compoziției va crește
- Banana bread se poate decora pe margine cu felii de banane
- Se ține la cuptor circa 55 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea
- Se lasă la răcit înainte de a fi tăiat, aproximativ o oră
- Checul cu banane se poate înveli în folie de plastic, care are rolul de a-l păstra proaspăt chiar și 2-3 zile
- Banana bread se servește cu lapte cald sau chiar cu cafea
- Spor la treabă și poftă bună!