Alimentația bebelușilor este foarte importantă pentru că este strâns legată de sănătatea sa ulterioară.
Trebuie să ne asigurăm mereu că cei mici primesc alimente sănătoase, dar și gustoase.
Vă prezentăm o rețetă de budincă de paste fără zahăr care este delicioasă și se prepară foarte ușor.
Cele mai multe mămici prepară acasă alimentele pentru cei mici pentru că așa știu exact de conțin acestea. Preparatele pentru bebeluși se aleg mereu în funcție de vârsta celui mic, dar și de etapa de diversificare în care se află.
Vă prezentăm mai jos o rețetă de Budincă de paste fără zahăr. Este un preparat gustos pe care cei mici îl vor adora. Iată ce ingrediente se folosesc.
200 g paste alfabet
600 g lapte + separat încă 150 ml lapte
vanilie
un praf de scorțișoară, un praf de nucușoară
o banană mare (coaptă)
un ou
o linguriță ulei de cocos
afine
Se pun pastele la fiert la foc mic în cele 600 g de lapte. Se pune vanilie, apoi celelalte condimente. Se amestecă ușor din când în când. Când pastele sunt fierte se lasă totul la răcit.
Într-un bol se amestecă uleiul de cocos, oul și 150 de ml lapte. Compoziția se toarnă peste pastele fierte. Pasați banana cu o furculiță. Se adaugă și aceasta și apoi după ce amestecați totul puneți compoziția în forme. Se pot folosi orice forme.
Budinca se bagă în cuptor la 175 de grade pentru aproximativ 20 de minute.
Când este gata se lasă la răcit și apoi se poate orna în funcție de preferințele celui mic.
Începând cu vârsta de 4 luni se poate începe diversificarea. Totul depinde de dezvoltarea micuțului și de sfatul medicului. Se începe cu piureuri moi din diferite legume precum dovleac sau cartof. Fructele indicate sunt merele și bananele. Se pot introduce și cerealele. La început bebelușul va mânca aproximativ o linguriță de mâncare. Cantitatea se crește treptat.
Există câteva semne din care ne dăm seama că bebelușul este gata pentru diversificarea alimentației. Își poate susține singur capul și poate sta în poziție verticală. Deschide gura și înghite mâncarea.