Life

Rețetă de cafea Dalgona. Cum faci simplu și rapid spumă de ness cu lapte

19.04.2021 | 11:53
Reteta de cafea Dalgona Cum faci simplu si rapid spuma de ness cu lapte
Rețetă de cafea Dalgona. Cum faci simplu și rapid spumă de ness cu lapte Sursa foto: Captură video
ADVERTISEMENT

Rețetă de cafea Dalgona. Cum faci simplu și rapid spumă de ness cu lapte. Diminețile sunt mai frumoase și mai productive dacă încep cu o cafea bună.

FANATIK vă spune mai jos cum să preparați licoarea care ne trezește și ne dă energie pentru întreaga zi. Este o rețetă delicioasă, o cafea cremoasă și densă.

ADVERTISEMENT

Modul de preparare este unul banal, iar rezultatul – spectaculos. Cafeaua Dalgona se servește în pahare înalte, de frappe, sau care au o formă deosebită. Recomandarea este ca acestea să fie de sticlă, transparente.

Rețetă de cafea Dalgona. Cum faci simplu și rapid spumă de ness cu lapte

Rețeta este una banală din punct de vedere al ingredientelor. Pentru două pahare este nevoie doar de cinci lingurițe de cafea solubilă,  cinci lingurițe de zahăr și trei lingurițe de apă sau lapte fierbinte.

ADVERTISEMENT

Totuși, dacă doriți să îi dați o aromă specială și un aspect ademenitor, puteți să vă folosiți de mici trucuri, potrivit Poftă Bună. Se poate adăuga o lingură de coniac sau lichior de ciocolată. De asemenea, paharul poate fi ornat, pe interior, cu sirop de caramel sau ciocolată.

Mod de preparare

Cafeaua solubilă, pe preferat de granulație fină, pentru că se dizolvă mai ușor, se amestecă cu zahărul într-un pahar sau o cană de înălțime medie. Peste ele se pun cele trei lingurițe de apă fiebinte sau lapte și se amestecă până la omogenizare. În cazul în care este nevoie, puteți să mai puneți puțină apă sau lapte. Atenție, însă, ca amestecul să nu fie lichid, în acest caz va fi dificil de frecat.

ADVERTISEMENT

În cazul în care cantitatea este mai mare, se poate folosi mixerul sau telul, respectându-se proporțiile. Cele trei ingrediente se vor amesteca până ce zahărul se va topi complet, iar compoziția se va transforma în cremă.

Amestecul rezultat se va pune într-un pahar cu lapte. Se poate servi cu lapte cald sau rece, caz în care se pot adăuga și cuburi de gheață.

ADVERTISEMENT

Pentru un plus de savoare și aspect, puteți să adăugați o lingură de smântână, un strop de lichior sau coniac. De asemenea, deasupra spumei puteți să presărați un praf de cafea solubilă, frișcă, cacao, scorțișoară, ciocolată rasă sau fulgi, miez de nucă sau migdale, în funcție de preferințe.

ADVERTISEMENT
Tags: