Life

Rețeta de cafea turcească la ibric, dezvăluită de Cătălin Scărlătescu. Cum se prepară corect

Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit care este cea mai bună rețetă de cafea turcească la ibric. Juratul de la Antena 1 a învățat această rețetă chiar de la o femeie din Turcia.
12.01.2022 | 23:50
Reteta de cafea turceasca la ibric dezvaluita de Catalin Scarlatescu Cum se prepara corect
Rețeta de cafea turcească la ibric, dezvăluită de Cătălin Scărlătescu. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit rețeta corectă de cafea turcească la ibric. Juratul de la Chefi la Cuțite le-a dezvăluit colegilor de la masa juriului secretul pentru această cafea, pe care l-a învățat chiar de la o turcoaică.

Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi din lume, mai ales dimineața. Trebuie doar să respecți câteva indicații simple dacă vrei să savurezi o cafea clasică turcească.

ADVERTISEMENT

În plus, această rețetă este gustoasă și este mai bună decât alte modalități de preparare a cafelei. Află ce pași trebuie să urmezi ca să-ți iasă ca la carte!

Rețeta de cafea turcească la ibric, dezvăluită de Cătălin Scărlătescu

Cei trei jurați au vrut să savureze o cafea în culisele emisiunii Chefi la Cuțite. Chef Florin Dumitrescu a recunoscut că nu știe cum se prepară cafeaua turcească la ibric, iar colegul său i-a explicat care este cea mai bună rețetă.

ADVERTISEMENT

În cadrul emisiunii în care este jurat la Antena 1, Cătălin Scărlătescu a dezvăluit rețeta de cafea turcească, la ibric, învățată chiar de la o femeie din Turcia.

Se pune apă la fiert. Pentru fiecare ceașcă se adaugă câte o linguriță de zahăr. Pentru fiecare porție ce urmează a fi servită se pun două lingurițe de cafea, potrivit rețetei dezvăluite de Chef Scărlătescu.

ADVERTISEMENT

Se lasă la fiert apoi, când începe să dea în clocot, se varsă sau se pune cu o lingură caimac în fiecare ceașcă. Se toarnă apoi cafeaua turcească din ibric și se savurează, notează dcnews.ro.

Câte cești de cafea pot fi consumate într-o zi

Într-o postare de pe pagina de Facebook, Mihaela Bilic a dezvăluit câte cești de cafea este recomandat să consumăm zilnic.

ADVERTISEMENT

Nutriționistul a scris că trei cești sunt de ajuns, fără a reprezenta un risc pentru sănătate, chiar dacă unii specialiști consideră că pot fi consumate și cinci.

“Câte cafele putem consuma zilnic, fără niciun risc pentru sănătate? În cărțile de medicină se spune că maximum 5 cești. Eu vă confirm că fie și doar 3 cești/zi fac diferența: se deblochează slăbitul și uitați și de foame.

Doar să nu-i deranjați pe cei din jur, pentru că veți avea și o putere de muncă mai mare.”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.

ADVERTISEMENT