Life

Rețetă de calamar cu orez gătită de Ioana Ginghină. Secretele unui preparat ideal pentru cină

Vrei să gătești ceva delicios? Rețeta de calamar cu orez aromat de la Ioana Ginghină poate fi una dintre cele mai bune idei de cină.
17.08.2021 | 12:41
Reteta de calamar cu orez gatita de Ioana Ginghina Secretele unui preparat ideal pentru cina
ADVERTISEMENT

Rețeta de calamar preparată de Ioana Ginghină împreună cu chef Florian Lazăr este una dintre cele mai bune variante de cină. Pentru acest festin culinar s-au folosit o serie de ingrediente care dau o aromă aparte orezului cu care a fost umplut calamarul.

Înainte de toate, pune orezul la fiert. Cantitatea de orez diferă în funcție de mărimea calamarului. Pune apă în oala în care vei adăuga orezul și adaugă apoi puțină sare și curcuma.

ADVERTISEMENT

Este suficient să folosești un vârf de linguriță de curcuma, strict cât să dea culoare orezului. În timp ce fierbi orezul, trebuie să prepari umplutura pentru calamar.

Rețetă de calamar de la Ioana Ginghină

Toacă salamul chorizo (în jur de zece felii) și pune bucățile în bol. Folosește apoi un lime și dă coaja pe răzătoare. Peste lime, pune două linguri de pesmet. Trebuie să pui și puțină brânză sărată, tăiată cubulețe mai mici.

ADVERTISEMENT

Taie vreo 5 roșii cherry și răstoarnă-le pentru compoziția din bol. După ce ai amestecat toate ingredientele din bol, ia calamarul. Trebuie să scoți pielița înainte.

Umple calamarul cu compoziția din bol. Stropește calamarul umplut cu ulei de măsline. După ce e umplut, trebuie închis cu o scobitoare pentru ca umplutura să nu iasă afară.

ADVERTISEMENT

Următorul pas este prepararea legumelor. Taie ardeii în fâșii și pe urmă toacă-i mărunt ca la salata de boeuf. Taie apoi sparanghel cubulețe.

Pune o tigaie pe foc la încins în carei vei adăuga calamarul la prăjit. Calamarul trebuie prăjit pe ambele părți. Pentru a-l întoarce, poți folosi un clește special pentru gătit.

ADVERTISEMENT

Calamarul trebuie pus în cuptor pentru 10 minute după ce e ținut în tigaie

După ce stă câteva minute în tigaie, pune calamarul la cuptor pentru aproximativ 10 minute. Calamarul trebuie să aibă o culoare maronie înainte de a-l pune la cuptor.

Legumele pentru orez se pun într-o altă tigaie la încins. Vei folosi puțin ulei de măsline pentru călire. Pentru un plus de savoare poți adăuga și ceapă verde tăiată mărunt.

Combină apoi orezul cu legumele și lasă-le puțin pe foc. Calamarul odată scos apoi din cuptor se servește împreună cu orezul călit cu legume.

Taie calamarul în rondele și poți să guști deja acest preparat de-a dreptul savuros. Timpul pentru acest preparat este de aproximativ 40 de minute, în funcție de ustensilele pe care le ai la îndemână și de îndemânare. Se poate prepara și mai repede dacă ai mână bună la prepararea alimentelor. Rețeta a fost preparată pe pagina de Youtube the Xclusive.

 

ADVERTISEMENT