Rețeta de cartofi la cuptor cu roșii și usturoi este perfectă pentru perioada Postului Crăciunului. Preparatul este extrem de gustos, fără prea multe ingrediente.
Este foarte ușor să transformi această legumă într-una savuroasă, crocantă și cu o aromă specială. Tot ce trebuie să faci este să alegi condimentele potrivite.
Cu o tentă care te trimite cu gândul la vacanțele petrecute în Grecia, acest fel de mâncare va fi apreciat de toată familia, de la mic la mare.
Cartofi cu roșii și usturoi, o rețetă simplă și rapidă. Se fac la cuptor
Preparatul de față poate conține zeamă sau coaja de la o lămâie, în cazul în care sunt persoane cărora le place gustul mai acrișor.
Ingrediente pentru cartofi la cuptor:
- 3 kilograme de cartofi
- 500 ml de suc de roșii
- 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
- 1 căpățână de usturoi
- 1 cană cu apă
- sare și piper, după gust
- ardei iute sau boia de ardei
- cimbru.
Mod de pregătire cartofi cu roșii și usturoi. O rețetă simplă pentru cuptor:
- Cartofii se curăță de coajă și se spală în apă rece. Se taie după bunul plac. Cei mici se pot lăsa întregi
- Se pun într-o tavă încăpătoare peste care se adaugă restul de ingrediente
- Primul care se toarnă deasupra este sucul de roșii și apoi uleiul
- Usturoiul se curăță și el și se zdrobește
- Se pun condimentele și apa
- Tava se acoperă cu folie de aluminiu sau cu un capac
- Se bagă la cuptor pentru circa 20 de minute
- Se scoate pentru a se stropi cartofii cu sosul lăsat
- Se pune din nou tava la cuptor pentru încă 10 minute
- După se înțeapă cartofii cu o furculiță și sunt aproape gata
- Tava se scoate din cuptor și se presară deasupra verdeața tocată
- Se poate folosi orice fel de verdeață care vă place
- Cartofii cu roșii și usturoi sunt numai buni pentru a fi serviți
- Preparatul merge de minune simplu sau alături de o salată
- Spor la treabă!