Probabil, nu v-ați fi gândit niciodată că se pot face castraveți murați fătă oțet. Ei bine, Fanatik vă prezintă rețeta cu ajutorul căreia veți obține castraveți conservați doar cu apă rece.
O variantă excelentă pentru cei care nu agrează oțetul în mâncare. În varianta propusă de noi, nu este nevoie de niciun strop de oțet sau acid citric. Dacă veți parcurge fiecare pas, ca la carte, veți obține cei mai aromați castraveți.
Greu de crezut, dar posibil de realizat. Vedeți mai jos cât de simplă și rapidă este rețeta.
Mai jos sunt prezentate ingredientele pentru 1 borcan cu volumul de 3 l. În funcție de câte borcane vreți să faceți, dublați cantitățile.
Ingrediente:
Spălați borcanul cu bicarbonat de sodiu, și apoi clătiți-l bine cu apă rece. Apoi e spală bine castraveții și lăsați-i întregi, fără să le tăiați capetele. Nu le tăiați capetele. Spălați frunzele de coacăză, de hrean, umbrelele de mărar și ardeiul roșu.
Curățați usturoiul, tăiați frunza de hrean. Așezați la fundul borcanului frunzele de coacăză, de hrean, mărarul, ardeiul, boabele de piper și usturoiul. Apoi, umpleți borcanul cu castraveți, așeaându-i cât mai dens.
Turnați apa într-o cratiță și puneți-o pe foc. Încălziți-o puțin și adăugați sarea. Amestecați până sarea se va dizolva. Luați saramura de pe foc și turnați-o în borcanul cu castraveți. Presărați deasupra praful de muștar.
Închideți borcanul cu un capac de plastic și așezați-l pe o farfurie. Lăsați castraveții să fermenteze timp de 5 zile.
Scurgeți saramura din borcan. Umpleți-l cu apă rece, apoi o scurgeți. Reperați procesul de 2-3 ori. Apoi, umpleți borcanul cu apă rece curată și închideți-l cu un capac metalic. Peste o lună, castraveții pot fi serviți.