Cea mai simplă și mai rapidă metodă pentru a pune la murat acestă legumă nu necesită foarte mult timp și nici nu trebuie să aștepți luni întregi pentru a o folosi în mâncărurile tale.
Perfectă în sezonul rece, această conservă se poate realiza cu ceapă galbenă sau roșie, cea din urmă fiind mai picantă după ce a fost pusă la borcane.
Feliile subțiri și crocante de ceapă murată sunt excelente ca și garnituri pe bază de cartofi sau friptură de porc și dau o savoare plăcută atunci când este pusă în salate.
Rețetă simplă. Cum se murează ceapa într-o singură zi
În cazul nu ai la dispoziție prea multă răbdare și vrei să consumi ceapă murată cât mai rapid trebuie să știi că există o metodă care te ajută să o folosești a doua zi după ce a fost pusă la borcan.
Oțetul de mere este ingredientul care nu trebuie să lipsească atunci când te apuci să murezi ceapă pentru preparatele tale sau pentru a avea în cămară, pentru iarnă.
Ingrediente pentru ceapă murată la borcan:
- 1-2 cepe roșii
- oțet de mere
- sare
- piper alb măcinat fin
- cimbru sau pătrunjel uscat
- usturoi crud sau pudră de usturoi
- borcane care se închid etanș.
Mod de preparare ceapă murată la borcan. Cum se face:
- Rețeta se poate realiza și cu ceapă albă doar că cea roșie este mult mai gustoasă și mai dulce. În plus, saramura de oțet va avea o culoare plăcută
- Ceapa se curăță de coajă, se spală și se taie rondele sau fâșii, în funcție de gustul fiecăruia
- Ceapa se taie cât mai fin pentru a fi ușor de folosit atunci când este pusă în salate sau alte preparate
- Feliile de ceapă se pun într-un borcan care se închide etanș
- Se adaugă condimentele: piper, usturoi, sare, cimbru sau pătrunjel pentru o aromă mi intensă
- Se toarnă peste oțetul de mere încât să fie acoperită ceapa complet
- Borcanul nu trebuie să fie plin pentru că ceapa murată va deveni picantă
- Borcanul se închide și se dă la frigider
- Ceapa murată se pot folosi de a doua zi
- Ceapa murată merge de minune la salate, dar și la fripturi.