Life

Rețetă de ceapă murată pentru salată, perfectă în sezonul rece. Cea mai simplă și rapidă metodă

Ceapa murată este excelentă în salate sau alături de diferite preparate culinare. Iată în rândurile de mai jos o rețetă care e gata în câteva minute.
08.09.2021 | 17:05
Reteta de ceapa murata pentru salata perfecta in sezonul rece Cea mai simpla si rapida metoda
Rețetă de ceapă murată pentru salată, perfectă în sezonul rece. Cea mai simplă și rapidă metodă. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cea mai simplă și mai rapidă metodă pentru a pune la murat acestă legumă nu necesită foarte mult timp și nici nu trebuie să aștepți luni întregi pentru a o folosi în mâncărurile tale.

Perfectă în sezonul rece, această conservă se poate realiza cu ceapă galbenă sau roșie, cea din urmă fiind mai picantă după ce a fost pusă la borcane.

ADVERTISEMENT

Feliile subțiri și crocante de ceapă murată sunt excelente ca și garnituri pe bază de cartofi sau friptură de porc și dau o savoare plăcută atunci când este pusă în salate.

Rețetă simplă. Cum se murează ceapa într-o singură zi

În cazul nu ai la dispoziție prea multă răbdare și vrei să consumi ceapă murată cât mai rapid trebuie să știi că există o metodă care te ajută să o folosești a doua zi după ce a fost pusă la borcan.

ADVERTISEMENT

Oțetul de mere este ingredientul care nu trebuie să lipsească atunci când te apuci să murezi ceapă pentru preparatele tale sau pentru a avea în cămară, pentru iarnă.

Ingrediente pentru ceapă murată la borcan:

  • 1-2 cepe roșii
  • oțet de mere
  • sare
  • piper alb măcinat fin
  • cimbru sau pătrunjel uscat
  • usturoi crud sau pudră de usturoi
  • borcane care se închid etanș.
ADVERTISEMENT

Mod de preparare ceapă murată la borcan. Cum se face:

  1. Rețeta se poate realiza și cu ceapă albă doar că cea roșie este mult mai gustoasă și mai dulce. În plus, saramura de oțet va avea o culoare plăcută
  2. Ceapa se curăță de coajă, se spală și se taie rondele sau fâșii, în funcție de gustul fiecăruia
  3. Ceapa se taie cât mai fin pentru a fi ușor de folosit atunci când este pusă în salate sau alte preparate
  4. Feliile de ceapă se pun într-un borcan care se închide etanș
  5. Se adaugă condimentele: piper, usturoi, sare, cimbru sau pătrunjel pentru o aromă mi intensă
  6. Se toarnă peste oțetul de mere încât să fie acoperită ceapa complet
  7. Borcanul nu trebuie să fie plin pentru că ceapa murată va deveni picantă
  8. Borcanul se închide și se dă la frigider
  9. Ceapa murată se pot folosi de a doua zi
  10. Ceapa murată merge de minune la salate, dar și la fripturi.