Life

Rețetă de cheesecake cu struguri, la pahar. Se face rapid și este desertul perfect de toamnă

Rețetă de cheesecake cu struguri, la pahar. Este desertul perfect pentru toamnă, delicios și savuros, care se prepară rapid.
17.09.2021 | 13:26
Reteta de cheesecake cu struguri la pahar Se face rapid si este desertul perfect de toamna
ADVERTISEMENT

Află cum se face rețeta de cheesecake cu struguri, la pahar. Este un desert rapid, delicios și ușor de preparat, perfect pentru toamnă.

Acest desert este foarte ușor de făcut și nu ai nevoie de multe ingrediente. Citește în continuare și află ce pași trebuie să urmezi pentru această rețetă gustoasă și savuroasă.

ADVERTISEMENT

Rețetă de cheesecake cu struguri, la pahar. Se face rapid și este desertul perfect de toamnă

Strugurii sunt unele dintre cele mai apreciate fructe ale acestui sezon și poți prepara numeroase deserturi pe baza lor. Combinația de struguri și cheesecake este la fel de delicioasă pe cât sună și se face ușor, cu puține ingrediente.

Rețeta de cheesecake cu struguri la pahar este perfectă pentru o zi de toamnă și nu este nevoie de coacere, potrivit laurasava.ro.

ADVERTISEMENT

Consultă lista de ingrediente și modul de preparare pentru acest desert cu struguri, conform sursei citate anterior.

Ingrediente

  • 800 g boabe de struguri
  • 200 g biscuiți cu unt
  • 50 g ciocolată cu lapte
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smântână pentru frișcă (neîndulcită)
  • 80 g zahăr pudră (vanilat)
ADVERTISEMENT

Modul de preparare pentru rețeta de cheesecake cu struguri la pahar. Boabele de struguri se spală bine în apă rece.

Acestea se taie apoi pe jumătate cu ajutorul unui cuțit foarte bine ascuțit și se scot sâmburii, după care se lasă deoparte.

ADVERTISEMENT

Biscuiții se macină la robotul de bucătărie sau cu sucitorul (se pun în pungă). Ciocolata cu lapte se toacă mărunt după ce a fost ținută timp de cinci minute la frigider în prealabil. Se amestecă ciocolata cu biscuiții pisați.

Brânza mascarpone se bate cu mixerul timp de câteva secunde. Se adaugă apoi zahărul pudră și se mai amestecă puțin. Frișca se bate într-un bol separat și se încorporează în crema de mascarpone.

Pentru asamblare, se pune un strat generos de struguri la baza paharelor. O altă variantă este să pui un strat subțire de cremă, în funcție de preferințe. Se pun două linguri pline cu cremă și se acoperă cu 2 – 3 linguri de biscuiți.

Se pun, din nou, boabe de struguri, cremă și biscuiți până se termină ingredientele, în ordinea dorită. Cheesecake-ul la pahar este gata de servit. Poftă bună!

ADVERTISEMENT