Life

Rețeta de chiftele de cartofi cu unt. Se prepară rapid și vor ieși pufoase și gustoase

Cum să faci cele mai bune chiftele de cartofi cu unt. Acestea se prepară destul de repede și vor ieși pufoase și delicioase.
13.02.2025 | 23:10
Reteta de chiftele de cartofi cu unt Se prepara rapid si vor iesi pufoase si gustoase
Rețeta de chiftele de cartofi cu unt. Sursa foto: Freepik/mrblmoreno
ADVERTISEMENT

Rețeta de chiftele de cartofi cu unt este ideală pentru momentele în care vrei să prepari o masă într-un timp scurt, dar să obții un fel de mâncare sățios și delicios, totodată. Nu ai nevoie de prea multe ingrediente, iar modul de preparare presupune câțiva pași simpli.

Rețeta de chiftele de cartofi cu unt. Sunt delicioase și se prepară rapid

Atunci când vrei să prepari chiftele, există numeroase variante pe care le poți încerca. În general, acestea conțin carne tocată, dar le poți prepara și fără acest ingredient.

ADVERTISEMENT

Chiftelele sunt unele dintre cele mai apreciate feluri de mâncare din România. Sunt gata destul de repede și nu trebuie să depui foarte mult efort. Din acest motiv, e bine să iei în considerare rețeta dacă vrei o masă rapidă.

De exemplu, chiftelele din cartofi sunt delicioase și se prepară ușor, fără prea multe ingrediente. Acestea sunt ideale pentru momentele în care nu vrei să mănânci carne, dar îți dorești, în același timp, un fel de mâncare sățios și delicios.

ADVERTISEMENT

În plus, aceste chiftele se pot consuma ca atare, dar și alături de o salată sau împreună cu sosul preferat, care poate fi și pe bază de brânză.

Dacă vrei o masă gustoasă pentru prânz sau cină, poți încerca această rețetă de chiftele de cartofi. Dacă vrei să-ți iasă pufoase, e important să folosești și unt în compoziție.

ADVERTISEMENT

Este important să respecți cantitățile de ingrediente, dar și modul de preparare pentru a obține niște chiftele crocante la exterior, dar pufoase și moi la interior.

ADVERTISEMENT

Cum se prepară chiftelele din cartofi cu unt

Pentru această rețetă, ai nevoie de 750 g cartofi, 25 g unt, 2 gălbenușuri + 2 ouă, 50 g cașcaval ras, 50 g făină, 100 g pesmet, ulei pentru prăjit, dar și de sare și piper.

Cartofii se pun la fiert în apă cu sare, pentru 15 minute. După aceea, cartofii se scurg și se pasează, apoi se adaugă untul și două gălbenușuri, dar și sare și piper după gust.

Se amestecă totul, apoi se lasă la frigider pentru 30 de minute, potrivit libertateapentrufemei.ro. Următorul pas constă în modelarea acestora sub formă de chiftele.

Chiftelele se trec prin făină, ouă bătute și pesmet. Acestea se vor prăji, apoi, în baie de ulei, până când le termini pe toate. Poftă bună!