Există o mulțime de preparate delicioase pe care gospodinele le pot prepara în timpul postului. În această perioadă, foarte apreciate sunt chiftele de post din mai multe legume. Vă prezentăm mai jos o rețetă de chiftele din linte la cuptor.
Chiftelele de linte la cuptor sunt ușor de preparat și sunt extrem de gustoase. De asemenea nu trebuie să petreceți nici prea mult timp în bucătărie. Pentru această rețetă nu aveți nevoie de prea multe ingrediente.
Ingrediente:
2 conserve de linte (310 grame) al vapore
2 căței de usturoi
300 de grame de morcovi
40 de grame de făină de năut sau mazăre (se poate folosi și făină de grâu)
1 legătură pătrunjel
sare, piper, ulei, condimente după gust (paprika, chimion, coriandru)
Mod de preparare
Lintea se scurge într-un castron. Apoi tocați mărunt ceapa. Usturoiul se dă pe răzătoare sau se zdrobește. Morcovul trebuie dat și el pe răzătoare, iar apoi tocați pătrunjelul.
Se încinge o tigaie în care se pune uleiul de măsline. Se călesc ceapa și usturoiul peste care se adaugă sare. Amestecați ușor 4-5 minute, iar când ceapa se înmoaie este gata. Se pune morcovul ras și se înăbușe legumele. Amestecați din când în când.
După câteva minute adăugați puțină apă și lăsați să se gătească în continuare cam 7 minute.
Într-un bender puneți amestecul de legume, 2/3 din linte, sare, piper și restul condimentelor. Mixați bine și apoi adăugați restul de linte și pătrunjelul tocat. Compoziția se pune într-un castron și în cazul în care este nevoie mai adăugați sare și piper.
Luați o tavă în care puneți hârtie de copt. Modelați chiftelele cu mâna, puneți-le în tavă și ungeți-le cu puțin ulei. Apoi le dați la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.
Chiftelele de linte se pot servi cu sos tahini și salată. Este un fel de mâncare recomandat pentru masa de prânz, dar și pentru cină.