Life

Rețetă de chiftele de sfeclă roșie. Se fac simplu și sunt mai gustoase decât cele clasice

Sfecla roșie este găsită adesea în salate, dar poate fi folosită și în alte rețete. Chiftele de sfeclă sunt gustoase, sățioase și fără grăsime.
10.09.2021 | 17:33
Reteta de chiftele de sfecla rosie Se fac simplu si sunt mai gustoase decat cele clasice
Rețetă de chiftele de sfeclă roșie. Se fac simplu și sunt mai gustoase decât cele clasice. Sursa foto: clickpoftabuna.ro
ADVERTISEMENT

Rețeta recomandată de FANATIK pentru o zi în care vrei să încerci ceva nou sau nu ai mult timp la dispoziție sunt chiar chiftelele de sfeclă roșie.

Acestea se fac foarte simplu și sunt mai gustoase decât cele clasice, care sunt realizate cu carne. Cu siguranță, este un preparat pe care îl vei încerca des.

ADVERTISEMENT

Rețetă de chiftele de sfeclă roșie. Nu te vei mai sătura de ele

Sfecla roșie este extrem de sănătoasă pentru organism pentru că aduce o serie de beneficii. Această legumă este unul dintre cele mai nutritive alimente datorită complexului de vitamine și minerale pe care îl conține.

Are conținut bogat de vitamina B, mangan, potasiu, fibre, fier, fosfor, dar și vitamina C. Ea face parte din alimentele alcaline și poate fi folosită cu mare succes în salate, supă sau hummus.

ADVERTISEMENT

Ingrediente necesare pentru chiftele de sfeclă roșie:

  • 4 sfecle medii, bine coapte
  • 0 conservă de fasole roșie de 400 de grame
  • 100 grame de orez fiert
  • un ou
  • 2 căței de usturoi
  • o linguriță pudră de ceapă
  • 2-3 linguri de făină albă
  • ulei de floarea soarelui pentru prăjit
  • sare și piper, după gust.

Mod de preparare chiftele de sfeclă roșie. Cum se fac acestea:

  1. Cele patru sfecle se curăță de coajă și se dau prin răzătoare
  2. Se lasă la scurs într-o sită pentru câteva minute
  3. Se scurge și fasolea din conservă și se pasează grosier
  4. Într-un bol suficient de mare se pun sfecla, fasolea, orezul fiert, oul bătut și făina și se amestecă
  5. Se adaugă și restul de ingrediente și se amestecă din nou
  6. Compoziția obținută trebuie să se odihnească circa 30 de minute la frigider
  7. După ce s-a scos de la rece bolul se poate trece la formarea chiftelelor de sfeclă roșie
  8. Pont: mâinile trebuie să fie umezite cu apă ca să iasă bine forma
  9. Chiftelele de sfeclă se prăjesc în ulei bine încins, pe ambele părți
  10. Se pot servi simple sau cu o salată alături. Poftă bună!
ADVERTISEMENT