Janni Alexandridis, cel care a câștigat Chefi la Cuțite, sezonul 12, a împărtășit propria sa rețetă de chifteluțe. Fostul concurent de la Antena 1 a explicat ce folosește pentru a le da un gust deosebit.
Chef Janni Alexandridis i-a impresionat, în sezonul 12, pe chefii Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu și Sorin Bontea. Bucătarul și-a demonstrat abilitățile culinare de-a lungul sezonului.
De altfel, acesta a și câștigat atunci, în echipa lui Florin Dumitrescu. Acesta a dezvăluit cum prepară chifteluțele într-un mod inedit.
Lista de ingrediente pentru acest preparat include 500 g carne (vită și porc), o lingură de bulion, o linguriță de oregano și una de chimion, pătrunjel tocat mărunt, un ou și o lingură de ulei de măsline.
Mai este nevoie de o lingură de sare, piper măcinat, 50 g pesmet, brânză feta (se poate folosi și telemea), 1/2 ceapă roșie, usturoi, 1/2 ardei iute, o lingură de oțet balsamic maturat și suc de roșii.
Fostul concurent de la Chefi la Cuțite pregătește, la început, carnea pentru chifteluțe. Acesta folosește un mix de carne de vită cu porc. Peste acestea se adaugă două condimente care dau un gust bun chiftelelor, și anume oregano și chimion, dar se adaugă și pătrunjel tocat mărunt.
Peste compoziție trebuie să adaugi o lingură de ulei de măsline, un ou, dar și sare și piper după gust. Se amestecă totul, după care se adaugă 50 de grame de pesmet.
Compoziția se împarte în 6 porții, adică 6 chifteluțe. Se taie apoi 6 cubulețe de brânză feta, care se adaugă în interiorul chiftelelor.
Pentru a se menține crocante după procesul de prăjire, chiftelele se trec prin făină. În tigaie se adaugă ulei de măsline, apoi se lasă la încins și se adaugă, pe rând, chiftelele. Se lasă să se prăjească în jur de 5 – 6 minute.
Pentru sos, se folosește o jumătate de ceapă roșie tăiată cubulețe, dar și usturoi tăiat mărunt, precum și jumătate de ardei iute și pătrunjel proaspăt, care se taie mărunt.
Toate se caramelizează, la foc mic, pentru a avea un gust puternic. Se adaugă o lingură de bulion, dar și oregano și chimion. Se prăjesc toate pentru ca gusturile să se amestece.
La sfârșit se adaugă sucul de roșii pentru o compoziție perfectă. Mai e nevoie de încă 5 minute pe foc, puțin pătrunjel și piper, iar sosul va fi gata, potrivit spynews.ro.
După aceea, se adaugă o lingură de oțet balsamic maturat, pentru a-i oferi sosului o notă dulce. Într-o tavă de dimensiune medie, poți adăuga, pe rând, sosul, apoi chifteluțele și brânza feta.
Se pune totul la cuptor timp de 20 de minute, la 180 de grade. Chifteluțele se pot servi cu sosul și se mai poate adăuga peste ele ulei de măsline, dar și un praf de oregano. Poftă bună!