Life

Rețetă de chifteluțe de dovlecei. Sunt simplu de realizat și foarte delicioase

Rețetă de chiftele de dovlecei. Sunt ușor de pregătit și sunt extrem de savuroase. Sunt ideale pentru prânz sau pentru cină.
07.06.2023 | 11:56
Reteta de chiftelute de dovlecei Sunt simplu de realizat si foarte delicioase
Rețetă de chiftele de dovlecei. Sunt ușor de pregătit și sunt extrem de savuroase. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Rețetă de chifteluțe de dovlecei. Sunt simplu de realizat și foarte delicioase, fiind perfecte ca aperitiv sau garnitură. Bucură-te de o masă copioasă gătită din câteva ingrediente pe care le ai deja în propria bucătărie.

Rețetă de chiftele de dovlecei. Sunt ușor de pregătit și sunt extrem de savuroase

Rețeta de chiftele de dovlecei se face extrem de ușor. Preparatul culinar este extrem de savuros și gata în numai câteva minute. Pentru a pregăti acest fel de mâncare este nevoie de 2 bucăți de dovlecel, un ou, 2 linguri de făină, ulei de floarea soarelui și sare și piper, după gust.

ADVERTISEMENT

Legumele se spală foarte bine și se usucă cu un prosop de hârtie, apoi se dau prin răzătoare, prin cea mai fină parte a sa. Dovleceii se scurg de apa în exces și se pun într-un castron. Se adaugă peste oul, făina și condimentele.

Se amestecă foarte bine ingredientele și apoi se pune uleiul la încins în tigaie. Chiftelele se formează cu ajutorul unei linguri și se prăjesc bine pe ambele părți până când se rumenesc frumos și capătă o culoare plăcută.

ADVERTISEMENT

Atunci când sunt gata se scot pe un prosop de hârtie care are rolul de a absorbi excesul de ulei de floarea soarelui. Acestea sunt pufoase, delicioase și cu o dulceață aparte datorită legumelor pe care le au în compoziție.

Se servesc simple sau alături de smântână sau iaurt grecesc. Chiftelele de dovlecei sunt ideale pentru prânz, dar și pentru cină. Și unde mai pui că nu trebuie să cheltui mulți bani pentru a te bucura de o masă sănătoasă.

ADVERTISEMENT

Chiftele de dovlecei, un deliciu culinar

Chiftele de dovlecei reprezintă un deliciu culinar, în special în sezonul cald când legumele sunt la discreție în piețe și în supermarketuri. Preparatul culinar este pe placul tuturor și poate fi făcut în mai multe feluri.

Unele gospodine aleg să adauge în compoziția rețetei verdeață, cum ar fi mărar sau pătrunjel, usturoi pisat sau brânză. De asemenea, făina albă poate fi înlocuită cu pesmet fără să se modifice gustul în vreun fel.

ADVERTISEMENT

În altă ordine de idei, dovlecelul este una dintre legumele care poate fi gătită în mai multe moduri, de la ciorbe până la tocănițe. Sezonul său este din luna mai până în luna august. Are un conținut caloric foarte mic.

ADVERTISEMENT