Life

Rețetă de chifteluțe de legume la cuptor, numai bună pentru ultimele zile de post

17.12.2020 | 12:27
Reteta de chiftelute de legume la cuptor numai buna pentru ultimele zile de post
Rețetă de chifteluțe de legume la cuptor, numai bună pentru ultimele zile de post. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Chifteluțe de legume la cuptor sunt o alternativă numai bună pentru ultimele zile de post, atunci când simți nevoia să pregătești o masă sănătoasă și delicioasă familiei. De data aceasta chifteluțele pot fi făcute evitând excesul de ulei. 

Această rețetă este perfectă primăvara, când legumele abundă în piețe, dar și în perioada posturilor de peste an fiind o alternativă perfectă pentru carne. Preparatul recomandat de FANATIK pentru această zi este făcut din o multitudine de legume colorate.

ADVERTISEMENT

De altfel, abundența de legume va conferi rețetei un gust desăvârșit și unde mai pui că este și foarte hrănitoare. Așadar, haideți să trecem la treabă, să vedem ce ingrediente avem nevoie pentru chiftelele de post, dar și cum se fac acestea.

Chifteluțe de legume, rețetă sănătoasă pregătită la cuptor

Ingrediente necesare pentru chiftele de post, la cuptor: 

  • 1 dovlecel zucchini
  • 2 cartofi mari
  • 2 morcovi
  • o jumătate de ardei roșu
  • 3 fire de ceapă verde sau o ceapă galbenă
  • 2 ouă
  • 3-4 linguri de pesmet
  • un sfert de linguriță de chili
  • o jumătate de linguriță de sare
  • o legătură de pătrunjel verde
  • semințe de susan, opțional.
ADVERTISEMENT

Mod de preparare chiftele de legume, la cuptor. Pași de urmat:

  1. Legumele se spală și se curăță bine de semințe și de cotoare
  2. Cartofii și dovlecelul se dau prin răzătoarea mică și se lasă la scurs într-o sită
  3. Morcovii se dau la rândul lor prin răzătoare și se pun într-un bol încăpător
  4. Ceapa și ardeii se taie cât mai mărunt și se adaugă în bol peste morcovi
  5. Se amestecă toate ingredientele de mai sus și apoi se adaugă cele 2 ouă care leagă compoziția
  6. Pesmetul are și el același rol, se pune în bol și se amestecă bine
  7. Se adaugă și restul ingredientelor, sarea, verdeața și chili și se începe formarea de chiftele
  8. Sfat: trebuie să ai mâna udă pentru a forma bilele nu foarte rotunde, dar nici plate
  9. Chiftelele se pot da prin semințe de susan sau se pot lăsa simple
  10. Se pun într-o tavă la cuptorul preîncălzit la 175 de grade Celsius și se lasă aproximativ 30 de minute
  11. Chifteluțele la cuptor sunt numai bune de savurat calde! Poftă bună!