Life

Rețetă de chipsuri de casă. Cum să faci o gustare sănătoasă din păstârnac

Rețeta de chipsuri de păstârnac îți aduce o gustare sănătoasă numai bună de încercat, care te va face să renunți la cele din comerț.
29.09.2021 | 07:57
Reteta de chipsuri de casa Cum sa faci o gustare sanatoasa din pastarnac
Rețetă de chipsuri de casă. Cum să faci o gustare sănătoasă din păstârnac. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Chipsurile de păstârnac se fac extrem de ușor și nu au nevoie nici de foarte mult timp la dispoziție. Sunt gata în numai câteva minute.

Rețeta de pe bucate-aromate.ro, nu are niște cantități exacte. Așadar, gustarea se poate face după ochi și în funcție de aromele pe care le ai deja în bucătărie.

ADVERTISEMENT

Rețetă de chipsuri de păstârnac, făcute rapid în casă

Pentru că este vorba de un preparat simplu se pot folosi ingredientele care îți plac cel mai mult, combinațiile de gusturi fiind la latitudinea fiecăruia.

Ingredientul principal care nu trebuie să lipsească sunt chiar legumele, mai exact păstârnacul aromat, care poate fi condimentat după bunul plac.

ADVERTISEMENT

Ingrediente necesare pentru rețetă:

  • 2-3 rădăcini mari de păstârnac
  • 2-3 linguri de ulei de măsline
  • 4-5 căței de usturoi
  • sare și piper, după gust
  • condimente, care vă plac.

Mod de preparare chipsuri de păstârnac. Ce trebuie să știi:

  1. Păstârnacul se spală bine, se curăță de coajă și se taie felii nu foarte subțiri sau rondele, în funcție de preferințele fiecăruia
  2. Pont: feliile trebuie să aibă o grosime egală ca să nu se ardă atunci când sunt date la cuptor
  3. Feliile se pun pe o tavă dată cu hârtie de copt și se răsfiră bine, nu trebuie să stea unele lângă altele
  4. Se condimentează cu sare și piper
  5. Se adaugă și alte condimente care vă plac, rozmarin, chimen, cimbrișor etc
  6. Se pun și 2-3 căței de usturoi, dar și ulei de măsline deasupra
  7. Tavă se dă la cuptorul preîncălzit la 220 de grade Celsius
  8. Chipsurile de păstârnac sunt gata în circa 10-12 minute
  9. Sfat: chipsurile trebuie să fie întoarse și pe cealaltă parte ca să se rumenească uniform
  10. Se servesc calde sau reci, ca și gustare sau garnitură la carne pe grătar. Poftă bună!
ADVERTISEMENT

Chipsurile de casă se pot face din totul felul de legume, printre acestea numărându-se cartoful dulce sau vânătă. În plus, se pot realizat și din fructe, cum ar fi merele.