Chipsurile de păstârnac se fac extrem de ușor și nu au nevoie nici de foarte mult timp la dispoziție. Sunt gata în numai câteva minute.
Rețeta de pe bucate-aromate.ro, nu are niște cantități exacte. Așadar, gustarea se poate face după ochi și în funcție de aromele pe care le ai deja în bucătărie.
Rețetă de chipsuri de păstârnac, făcute rapid în casă
Pentru că este vorba de un preparat simplu se pot folosi ingredientele care îți plac cel mai mult, combinațiile de gusturi fiind la latitudinea fiecăruia.
Ingredientul principal care nu trebuie să lipsească sunt chiar legumele, mai exact păstârnacul aromat, care poate fi condimentat după bunul plac.
Ingrediente necesare pentru rețetă:
- 2-3 rădăcini mari de păstârnac
- 2-3 linguri de ulei de măsline
- 4-5 căței de usturoi
- sare și piper, după gust
- condimente, care vă plac.
Mod de preparare chipsuri de păstârnac. Ce trebuie să știi:
- Păstârnacul se spală bine, se curăță de coajă și se taie felii nu foarte subțiri sau rondele, în funcție de preferințele fiecăruia
- Pont: feliile trebuie să aibă o grosime egală ca să nu se ardă atunci când sunt date la cuptor
- Feliile se pun pe o tavă dată cu hârtie de copt și se răsfiră bine, nu trebuie să stea unele lângă altele
- Se condimentează cu sare și piper
- Se adaugă și alte condimente care vă plac, rozmarin, chimen, cimbrișor etc
- Se pun și 2-3 căței de usturoi, dar și ulei de măsline deasupra
- Tavă se dă la cuptorul preîncălzit la 220 de grade Celsius
- Chipsurile de păstârnac sunt gata în circa 10-12 minute
- Sfat: chipsurile trebuie să fie întoarse și pe cealaltă parte ca să se rumenească uniform
- Se servesc calde sau reci, ca și gustare sau garnitură la carne pe grătar. Poftă bună!
Chipsurile de casă se pot face din totul felul de legume, printre acestea numărându-se cartoful dulce sau vânătă. În plus, se pot realizat și din fructe, cum ar fi merele.