Din ce se face, de fapt, ciocolata Dubai? Desertul viral cu cataif și cremă de fistic, explicat de faimoasa Jamila.
Ciocolata Dubai a luat cu asalt internetul și bucătăriile din întreaga lume. A ajuns chiar și România. Celebra Jamila dezvăluie o rețetă simplă, care te poate ajuta să prepari această ciocolată specială chiar la tine acasă.
Totul a început cu Sarah Hamouda, o viitoare mamă care, în timpul sarcinii cu al doilea copil, a avut o poftă intensă pentru ceva dulce, dar diferit de deserturile obișnuite.
Inspirată de aromele copilăriei și de gustul nostalgic al cataifului pregătit de mama sa, Sarah a creat un desert unic. Astfel s-a născut Ciocolata Dubai, care îmbină într-un mod ingenios textura crocantă a cataifului cu cremozitatea fisticului.
„Am avut o poftă nebună când eram gravidă cu a doua fată, l-am pus pe soţul meu să îmi caute în Dubai mai multe deserturi cu ciocolată. Am vrut să fac ceva diferit, aroma nostalgică pe care mama o făcea pentru noi, ca de exemplu cataiful”, spune Sarah Hamouda, fondatoarea ciocolatei Dubai, potrivit romaniatv.net.
După cum știm, ciocolata Dubai a devenit rapid virală pe Tiktok, iar numeroase ciocolaterii și cofetării din întreaga lume și-au creat propria versiune ale acestui desert senzațional.
Marinel Bejan, un renumit ciocolatier din Craiova, spune că promovarea făcută de un food blogger cunoscut a dus la creșterea în popularitate a acestui desert.
“Rețeta a fost promovată de un cunoscut food blogger din afară (influencer în domeniul culinar) și a prin repede în fața publicului. Multă lume și-a dorit să guste din această ciocolată și, fără îndoială, a ajuns și la noi în țară pregătită sub diferite forme.
La această rețetă de ciocolată este interesant faptul că are o umplutură care este făcută din fistic, cataif și ciocolată albă. Exteriorul ciocolatei este făcut din ciocolată cu lapte. Evident, rețeta de ciocolată poate fi reinterpretată după cum dorește fiecare ciocolatier sau patiser”, a declarat pentru Digi24 Marinel Bejan, ciocolatier din Craiova, potrivit sursei citate.
Ciocolata Dubai are un proces de preparare surprinzător de simplu, având doar câțiva pași. Mai întâi, cataiful este rumenit ușor în unt pentru a căpăta o textură perfectă. Apoi, ciocolata este topită cu grijă, iar desertul este asamblat, incorporând o cremă bogată de fistic.
Pentru cei care doresc să recreeze magia Ciocolatei Dubai în propria bucătărie, Jamila a adaptat rețeta astfel încât să o poți realiza cu ușurință acasă. Iată ingredientele și cantitățile de care ai nevoie.
200 g fidea pentru kataif
200 g ciocolata amaruie
200 g ciocolata cu lapte
50 g unt
200 g crema de fistic
50 g ciocolata roz (optional)
Modul de preparare, cu toți pașii detaliați și sfaturile practice pentru a obține cel mai bun rezultat, poate fi găsit în videoul oficial de pe canalul de YouTube al Jamilei.