Life

Rețeta de ciorbă de perișoare făcută de Mirela Vaida. Este simplă, gustoasă și plină de vitamine

11.03.2021 | 20:25
Reteta de ciorba de perisoare facuta de Mirela Vaida Este simpla gustoasa si plina de vitamine
Rețeta de ciorbă făcută de Mirela Vaida. Sursă foto: Captură Youtube
ADVERTISEMENT

Mirela Vaida este un adevărat exemplu când vine vorba de multitasking. Chiar dacă are o viață profesională extrem de aglomerată, iar acasă este mămica a trei copii, Mirela nu ezită să facă și treabă prin gospodărie. Astăzi vă prezentăm rețeta de ciorbă de perișoare făcută de Mirela Vaida.

Una dintre cele mai mari plăceri pe care le are vedeta este gătitul. În ultima perioadă, a început să posteze vloguri culinare pe contul ei de Youtube. Acolo ne arată cum pregătește ea preparatele delicioase, după care se topesc cei trei copii, dar și soțul prezentatoarei TV.

ADVERTISEMENT

De această dată, concurenta de la “Te cunosc de undeva” a gătit o ciorbă de perișoare delicioasă și plină de vitamine. De asemenea, vedeta le-a oferit mămicilor și niște trucuri pentru ca această mâncare să devină rapid preferata copiilor mofturoși.

Rețeta de ciorbă de perișoare făcută de Mirela Vaida

Lista de ingrediente:

  • 2 kilograme carne tocată (amestec de vită cu pui, carne de porc, după gust)
  • 4 cepe
  • o țelină micuță
  • albitură (păstârnac și rădăcină de pătrunjel)
  • 2 morcovi
  • 3 ardei de culori diferite
  • pătrunjel, leuștean și mărar
  • 3-4 roșii mici, tăiate cubulețe
  • o mână de orez
  • sare și piper, după gust
  • albușul de la două ouă
  • 1 litru de borș acru
ADVERTISEMENT

Mod de preparare:

Se dau morcovii, țelina și albitura pe răzătoare, folosind răzătoarea mică. Se pun la fiert. Mare atenție, trebuie să lăsați destul spațiu în oală, să rămână și pentru perișoare. Se pune puțină sare și se lasă la fiert. Se toacă ardeii cubulețe și se adaugă în oală, împreună cu o ceapă întreagă, care se scoate apoi din oală, după ce fierbe.

Apoi se pregătesc perișoarele. Se toacă restul de 3 cepe cât mai mărunt, apoi se dă prin mașina de tocat sau blender și se amestecă cu carnea. Se procedează la fel și cu verdeața, apoi se pune orezul, puțină sare, puțin piper și albușul de la două ouă. Se amestecă totul foarte bine cu mâna și se formează perișoarele.

ADVERTISEMENT

Ideal este că aveți o suprafață pe care să le puneți pe toate, înainte să le adăugați în ciorbă. Puteți ține la îndemână un bol cu apă, ca să vă curățați pe mâini. Se scoate și se aruncă ceapa întreagă din oală, după ce au fiert legumele. Se adaugă perișoarele, se lasă la fiert, apoi se pun roșiile tocate și puțin bulion, după gust.

Se mai lasă să dea în clocot, apoi se pune și borșul acru o parte din verdeața tocată și se mai lasă puțin la fiert. Restul care a rămas din verdeață se pune chiar când ciorba este gata.

ADVERTISEMENT
Tags: