Life

Rețetă de ciorbă de salată verde cu afumătură de la chef Florin Dumitrescu. Trucurile ardelencelor

Vă prezentăm rețeta de salată verde cu afumătură a lui chef Florin Dumitrescu, un preparat ideal pentru zilele în care nu știi ce să gătești.
05.07.2021 | 14:30
Reteta de ciorba de salata verde cu afumatura de la chef Florin Dumitrescu Trucurile ardelencelor
Rețeta de ciorbă de salată verde de la Florin Dumitrescu. Foto: captură Youtube
ADVERTISEMENT

Rețeta de ciorbă de salată verde cu afumătură de la Florin Dumitrescu este una din cele mai căutate mai ales pe perioada verii. Gospodinele profită de verdețuri pentru a face tot felul de mâncăruri. Ciorbele se mai pot face și cu urzici, însă noi vom prezenta varianta cu salată verde.

Rețeta este cunoscută în mod tradițional și sub denumirea de zeamă de șelată. Pentru ciorba de salată verde ai nevoie de afumătură (ceafă de porc) și, evident, salată verde, în primul rând.

ADVERTISEMENT

„Ciorbele ardelenești de regulă sunt destul de sincere și rudimentare. Fiind o ciorbă cu puține ingrediente, acestea trebuie să fie din belșug”, este descrierea făcută de chef Florin Dumitrescu.

Rețetă de ciorbă de salată verde cu afumătură de la Florin Dumitrescu

Pentru această supă absolut delicioasă îți mai trebuie partea verde de la ceapă, o ceapă roșie tăiată cubulețe, dar și un ardei roșu.

ADVERTISEMENT

Se pun într-un bol toate aceste ingrediente, baza pentru ciorba de salată verde. Acestea se vor adăuga în același timp în oală.

Următorul pas: pune ulei la încins într-o cratiță. Nu prăji ingredientele, ci călește-le puțin.

ADVERTISEMENT

Pe măsură ce acestea se călesc, adaugă treptat apă. Ca să îți dai seama că preparatul lichid va ieși ca la carte, în momentul în care adaugi primul pahar cu apă, grăsimea ar trebui să iasă la suprafață.

Apoi, ai nevoie de patru ouă din care vei face o omletă. Rumenește-o bine, scoate-o de pe aragaz și las-o pe masă.

ADVERTISEMENT

Trucuri de care să ții cont

Ai apoi nevoie de 600 de grame de smântână și iaurt, combinate și 6 ouă. Bate bine aceste ingrediente. Amestecul trebuie bine omogenizat. Adaugă 70 de mililitri de oțet.

Amestecul special pentru ciorbă trebuie bine legat și lăsat la rece. Omleta trebuie tăiată apoi în bucăți mai mici. Se va adăuga în oală doar după ce vei amesteca bine în ciorbă smântâna cu iaurt și oțet lăsate la rece.

Între timp, taie salata în fâșii și presar-o în ciorbă, în timp ce aceasta deja fierbe.

„Cel mai simplu, pentru o ciorbă, se pune într-o farfurie, se răcește puțin și astfel poți să simți dacă are sare destulă. Când e fierbinte, nu îți poți da seama dacă e bine sărată”, este indicația prețioasă dată de chef Florin Dumitrescu.

Înainte de introducerea amestecului de smântână și iaurt, pune puțină zeamă de la ciorbă într-un bol separat. Amestecă cu smântâna căci astfel nu se va tăia. Pune apoi totul înapoi în oală. Poftă bună!

 

ADVERTISEMENT