Life

Rețetă de ciulama de pasăre. Preparatul care te trimite cu gândul la copilărie

Sunt unele rețete care te trimit instant cu gândul la anii copilăriei și pe care le savurezi de fiecare dată cu aceeași plăcere. Acest lucru se întâmplă și cu ciulamaua de pasăre.
23.07.2021 | 19:13
Reteta de ciulama de pasare Preparatul care te trimite cu gandul la copilarie
Rețetă de ciulama de pasăre. Preparatul care te trimite cu gândul la copilărie. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Rețeta este pe cât de simplă, pe atât de delicioasă. Nu are nevoie de multe ingrediente și se realizează destul de repede, nu este nevoie să petreci foarte mult timp în bucătărie.

Ingredientele simple stau la baza acestui preparat care te trimite cu gândul la copilărie. Supa de pui, făina și uleiul sunt produsele care nu trebuie să lipsească atunci când te apuci de gătit.

ADVERTISEMENT

Rețetă simplă și delicioasă. Ciulama de pasăre cu gust de copilărie

Poate nu-ți va ieși din prima această rețetă, însă dacă ții cont de câteva sfaturi va fi una delicioasă și nu te vei mai sătura de ea. Totul este să cântărești ingredientele pentru acest preparat dinainte.

Gustul complet este dat și de verdeața, care adăugată aproape de finalizare, va fi tot ce are nevoie un preparat de nota zece.

ADVERTISEMENT

Ingrediente necesare pentru ciulama de pasăre:

  • 500 ml de supă de găină sau de pui
  • 50 ml de ulei de floarea soarelui
  • 50 grame de făină albă
  • carne de găină, fiartă dinainte
  • piper și sare, în funcție de gustul fiecăruia
  • o legătură de pătrunjel tocat proaspăt.

Mod de preparare ciulama de pasăre. Pașii de urmat:

  1. Uleiul se pune într-o cratiță antiaderentă pe foc mic, iar când s-a încins se adaugă toată făina deodată și se amestecă mereu timp de aproximativ un minut
  2. Sosul de la ciulama se pregătește la fel ca cel bechamel doar că laptele este înlocuit cu uleiul de floarea soarelui
  3. Compoziția din cratiță trebuie să capete o nuanță aurie când este gata
  4. Se adaugă treptat și supa caldă de găină, dar nu înainte de a fi strecurată
  5. Pont: supa se pune treptat pentru a nu se forma cocoloașe. Se amestecă mereu după fiecare tranșă de supă
  6. Când sosul începe să se lege bine se adaugă sarea și piperul, după gust
  7. Se pune și pătrunjelul tocat mărunt, cât și bucățile de carne din supă
  8. Se amestecă din nou cu grijă ca bucățile de carne să fie acoperite cu sos
  9. Se stinge focul și se ia de pe aragaz cratița cu mâncare. Se servește caldă cu mămăligă
  10. Sfat: ciulamaua nu se reîncălzește!
ADVERTISEMENT