Life

Rețetă de ciuperci la tigaie cu usturoi sau tochitură de ciuperci. O mâncare simplă, ieftină și rapidă

Rețetă de ciuperci la tigaie cu usturoi sau tochitură de ciuperci. Află cum să prepari o mâncare simplă, ieftină și rapidă.
20.09.2021 | 12:21
Reteta de ciuperci la tigaie cu usturoi sau tochitura de ciuperci O mancare simpla ieftina si rapida
Rețetă de ciuperci la tigaie cu usturoi sau tochitură de ciuperci. O mâncare simplă, ieftină și rapidă. Sursa foto: Captură YouTube
ADVERTISEMENT

Află care sunt instrucțiunile pentru o rețetă de ciuperci la tigaie cu usturoi. Tochitura de ciuperci, așa cum se mai numește, este o mâncare simplă, ieftină și rapidă. În plus, e delicioasă și sățioasă.

Faptul că ai nevoie doar de puține ingrediente reprezintă un mare avantaj. Se face foarte repede și este potrivită atunci când ți-e foame, dar nu ai prea mult timp la dispoziție.

ADVERTISEMENT

Rețetă de ciuperci la tigaie cu usturoi sau tochitură de ciuperci. O mâncare simplă, ieftină și rapidă

Rețeta de ciuperci la tigaie cu usturoi este perfectă pentru o masă sățioasă și gustoasă, fără prea multe calorii. Acest preparat se mai numește și tochitură de ciuperci și este foarte ușor de făcut.

Se prepară repede și nu ai nevoie de multe ingrediente. Citește în continuare și află de ce ai nevoie pentru acest fel de mâncare și care sunt pașii de urmat, potrivit poftă-bună.com.

ADVERTISEMENT

Dacă nu vrei să folosești ulei pentru această rețetă, untul este o alegere potrivită. Poți adăuga și condimente, în funcție de propriile preferințe.

Ingrediente

  • 1 kg de ciuperci
  • 2 – 3 linguri de ulei (poți folosi și o lingură de unt)
  • sare, piper, cimbru și ardei iute (după gust)
  • 2 – 3 căței de usturoi
ADVERTISEMENT

Mod de preparare pentru rețeta de ciuperci la tigaie cu usturoi. Se spală ciupercile și se taie bucăți mari sau se lasă întregi și se pun într-o tigaie cu fundul gros.

În tigaie trebuie să fie și uleiul (sau untul, după cum preferi), sarea, piperul cimbrul și ardeiul iute.

ADVERTISEMENT

Tigaia se acoperă cu un capac și se lasă să fiarbă înăbușit, la foc potrivit, până scade toată apa. După aproximativ 30 de minute, se stinge focul.

Se adaugă apoi usturoiul pisat, se amestecă și se acoperă. Se lasă la aburit 10 minute, apoi se poate servi cu mămăliguță fierbinte.

În funcție de preferințe, ciupercile se pot servi și cu un ou ochi sau cu verdeață presărată deasupra. Poți prepara și un mujdei de usturoi pentru a-l presăra peste ciuperci, dacă vrei un gust mai intens.

Pentru ca ciupercile să rămână albe, acestea se lasă câteva minute în apă rece cu oțet sau zeamă de lămâie, este îndemnul Ginei Bradea, potrivit sursei citate mai sus.

ADVERTISEMENT