Life

Rețeta de clătite cu cremă de vanilie. Ce ingredient să adaugi ca să-ți iasă pufoase

Cum se prepară rețeta de clătite cu cremă de vanilie. Ingredientul pe care trebuie să-l adaugi ca să-ți iasă cât mai pufoase.
13.02.2025 | 00:22
Reteta de clatite cu crema de vanilie Ce ingredient sa adaugi ca sati iasa pufoase
Rețeta de clătite cu cremă de vanili9e. Sursa foto: Freepik/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dacă vrei să faci clătite pufoase, cu cremă de vanilie, află că rețeta este una foarte simplă. Dacă respecți toți pașii, vei obține un desert delicios.

Clătite cu cremă de vanilie. Ce să adaugi ca să-ți iasă cât mai pufoase

Atunci când ne gândim la deserturi delicioase, dar și ușor de preparat, clătitele se numără printre primele opțiuni. Nu ai nevoie de prea multe ingrediente și nici timpul de preparare nu este prea lung.

ADVERTISEMENT

Dacă vrei să obții cele mai bune clătite, este recomandat ca ingredientele să fie la temperatura camerei înainte de a începe procesul de preparare.

În plus, dacă vrei să îți iasă pufoase, trebuie să adaugi untul topit sau lapte în aluat. Totodată, apa minerală poate fi adăugată dacă îți dorești clătite aerate.

ADVERTISEMENT

Un avantaj al clătitelor este faptul că poți alege umplutura preferată pentru ele. Multe persoane adaugă ciocolată, fructe, gem sau dulceață, dar mai există o variantă foarte delicioasă, și anume crema de vanilie, pe care o poți prepara pe cont propriu.

Pentru clătite, ai nevoie de 300 g făină, 3 ouă, 550 ml lapte, esență de vanilie, zahăr, sare, unt topit și coajă rasă de lămâie.

ADVERTISEMENT

Pentru crema de vanilie, ai nevoie de următoarele ingrediente: esență de vanilie, frișcă lichidă, 300 ml lapte și amidon de porumb.

ADVERTISEMENT

Cum se prepară clătitele

Ouăle se bat cu zahărul, după care se adaugă sarea și se amestecă bine din nou. Se toarnă, apoi, laptele și se adaugă esența de vanilie, dar și untul topit.

Făina se cerne și se adaugă treptat. Se amestecă încontinuu ingredientele pentru a te asigura că amestecul nu are cocoloașe, notează spynews.ro.

Amestecul pentru clătite se poate lăsa deoparte pentru 15 minute. În acest timp, poți pregăti crema de vanilie. Într-un bol se bat gălbenușurile cu zahărul.

Se amestecă totul bine, până când se obține o cremă. Se adaugă amidonul, apoi se amestecă din nou și se toarnă laptele cald. Amestecul trebuie amestecat încontinuu, după care se toarnă într-o cratiță și se pune la foc, până când se obține consistența dorită.

Atunci când se îngroașă amestecul, acesta se ia de pe foc și se adaugă esența de vanilie. Crema trebuie lăsată să se răcească, timp în care poți bate frișca lichidă. Aceasta se toarnă, apoi, peste crema de vanilie.

După aceea, se adaugă unt într-o tigaie la încins. Se toarnă un polonic din amestecul pentru clătite, după care se distribuie uniform.

Se lasă la gătit pentru câte un minut, până când sunt gata toate clătitele, Se pune crema se vanilie, iar clătitele se împăturesc sau se rulează. Poți adăuga, opțional, zahăr pudră și fructe.