Află cum să faci o rețetă perfectă de clătite moi și pufoase, care nu se lipesc de tigaie. Clătitele reprezintă unul dintre cele mai apreciate deserturi, poate chiar cel mai iubit, și sunt foarte simplu de făcut.
În plus, clătitele se pot servi în multe feluri, simple sau cu diverse umpluturi. Sunt ideale și pentru un mic-dejun consistent și dulce, mai ales pentru că prepararea lor nu durează foarte mult.
Citește în continuare și află cum trebuie să procedezi pentru a prepara clătite moi și pufoase, fără ca acestea să se lipească de tigaie, după rețeta celebrei Sanda Marin.
Iată cum să faci o rețetă de clătite moi și pufoase, care nu se lipesc de tigaie, după rețeta Sandei Marin, autoarea celebrei „Carte de bucate” (1936).
Clătitele sunt foarte apreciate, fiind desertul preferat al multor persoane, mai ales pentru că se pot servi în numeroase feluri.
Prepararea lor nu durează deloc foarte mult, așa că sunt ideale ca simplu deset sau ca un mic-dejun consistent și delicios, care îți va aduce un plus de energie.
Consultă mai jos lista ingredientelor și modul de preparare pentru aceste clătite. Află ce trebuie să faci pentru ca acestea să nu se lipească de tigaie, potrivit kiloretete.ro.
Ingredientele se pun într-un bol și se amestecă cu mixerul până se obține o compoziție omogenă și care să nu conțină cocoloașe.
Se toarnă pe rând câte un polonic de aluat în tigaia încinsă. Dacă ai o tigaie specială, nu este nevoie să folosești ulei. În schimb, dacă tigaia are aderențe, atunci este nevoie să adaugi câteva picături de ulei înainte de a pune prima clătită.
Se rumenește fiecare clătită, câte 2 – 3 minute pe fiecare parte. Se scot pe o farfurie și se așază una peste alta.
Clătitele se pot servi simple sau în funcție de preferințele fiecărei persoane, cu ciocolată, gem, dulceață sau alte umpluturi. Poftă bună!