Life

Reţetă de clătite pufoase de post. Ai nevoie doar de şase ingrediente

Reţetă de clătite pufoase de post. Ai nevoie doar de șase ingrediente pentru a prepara acest desert simplu. Citește în continuare și află care sunt pașii de urmat!
31.03.2022 | 20:38
Reteta de clatite pufoase de post Ai nevoie doar de sase ingrediente
Cum se prepară clătitele pufoase de post. Sursa foto: pixabay.com
ADVERTISEMENT

Dacă ai poftă de un desert delicios de post, poți încerca oricând o rețetă de clătite pufoase, la care ai nevoie doar de șase ingrediente. Nu trebuie neapărat să folosești lapte și ouă pentru acest desert simplu, dar apreciat de multe persoane.

Reţetă de clătite pufoase de post. De ce ingrediente ai nevoie

Aceste clătite sunt ideale dacă ții post sau vrei doar să te bucuri de un desert vegan, fără prea multe calorii. Ai nevoie de puține ingrediente pentru a prepara varianta vegană de clătite.

ADVERTISEMENT

Este un desert la îndemâna oricui și poți folosi lapte vegetal în loc de cel de vacă. Ideal este să le prepari cu lapte de migdale, orez sau soia pentru ca aceste clătite să fie cât mai apropiate de cele clasice.

Lista de ingrediente

  • 150 g făină
  • 200 ml lapte de migdale (poți folosi și lapte de orez sau soia)
  • 150 ml apă minerală
  • 20 ml ulei
  • un plic de zahăr vanilat
  • un praf bun de sare
ADVERTISEMENT

Toate ingredientele, în afară de apa minerală, se pun într-un bol. Se amestecă bine cu un mixer, procesor sau tel, astfel încât să nu se formeze cocoloașe, notează savoriurbane.com.

La final se adaugă apa minerală, iar compoziția se amestecă cu ajutorul unei linguri. Aluatul de clătite pufoase de post se lasă deoparte, timp de 10 minute, pentru a se încorpora ingredientele.

ADVERTISEMENT

Într-o tigaie simplă poți pune puțin ulei cu ajutorul pensulei. În cazul în care ai o tigaie anti-aderentă, nu ai nevoie de ulei.

Se toarnă câte un polonic din compoziție și se toarnă tigaia astfel încât să se întindă aluatul într-un strat subțire și uniform. Clătitele se prăjesc la foc mediu. După ce se rumenesc pe o parte, clătitele se întorc pe verso. Este bine să fie ușor rumenite, nu complet albe.

ADVERTISEMENT

Din această compoziție se obțin șase clătite de post. Se pot umple cu orice fel de gem preferi. Poftă bună!

ADVERTISEMENT