ADVERTISEMENT
Life

Rețetă de cozonac cu cremă de nucă prezentată de Roxana Blenche de la Chefi la cuțite

Autor: Dan Suta | 29.04.2021 | 12:09
Rețetă de cozonac cu cremă de nucă prezentată de Roxana Blenche de la Chefi la cuțite
Rețetă de cozonac cu cremă de nucă de la Roxana Blenche. Foto: capturi Youtube

Vă prezentăm o rețetă de cozonac cu cremă de nucă de la Roxana Blenche, fostă concurentă de la Chefi la cuțite, care nu l-a preparat singură, ci alături de cel supranumit ”regele cozonacilor”.

ADVERTISEMENT

Rețeta postată pe pagina de Youtube a finalistei sezonului trecut a show-ului culinar de la Antena 1 este una tradițională și ușor de făcut, deci nu le va da mari bătăi de cap gospodinelor care în aceste zile gătesc de zor pentru masa de Paște.

Pentru rețeta de cozonac cu cremă de nucă aveți nevoie de lapte, coji de citrice, făină, sare și maia, printre altele.

Rețetă de cozonac cu cremă de nucă de la Roxana Blenche

Maiaua, cunoscută și sub denumirea de plămadă este drojdia naturală fermentată după un proces lung. Drojdia uscată conține bacteria care ajută aluatul să dospească. Cu puțin lapte și făină, această drojdie poate fi reactivată.

ADVERTISEMENT

Înainte de toate, se pune făina cu sare deoparte, iar laptele se pune la fiert. Se amestecă untul tăiat cubulețe cu zahărul și laptele și cojile de citrice.

Laptele va fi infuzat de citrice și esența de vanilie în timpul fierberii. Se lasă apoi laptele la răcit. Se fărâmițează drojdia cât să se lichefieze puțin, iar apoi se introduce făina.

La aluat, temperatura ambientală este foarte importantă și diferă chiar și un grad, două. E important să lucrați la 23-24 de grade pentru că se poate schimba timpul de dospire al aluatului.

ADVERTISEMENT

Cât se lasă la dospit aluatul și cum se face umplutura

După ce plămada s-a umflat se adaugă laptele, dar nu tot odată, ci treptat. Viteza mixerului trebuie să fie mică, iar dacă frământați la mână va fi mai mult de muncă.

După 5-6 minute de malaxare, aparatul se poate opri. După adăugarea plămadei în restul compoziției, se adaugă treptat gălbenușurile.

ADVERTISEMENT

Cozonacul se lasă apoi la dospit timp de două ore, potrivit indicațiilor date de Mitea, regele cozonacilor.

Cum se realizează umplutura? Crema este la fel de simplu de făcut. Albușurile care au rămas de la ouă se fac bezea, se încorporează apoi macul, cacaoa și nuca măcinată, în același timp, mixând cu viteză mică.

ADVERTISEMENT

Se unge masa sau blatul de lemn pe care lucrați cu ulei și se împarte aluatul în două porțiuni egale. După ce întindeți aluatul, adăugați peste el crema de nucă, iar apoi acesta se împletește. Se pune în tavă și se adaugă la cuptorul preîncălzit la 175 de grade timp de 45 de minute.

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!