Life

Rețetă de cozonac dospit la rece by Gabriela Cristea. Secretul culinar al prezentatoarei de la Antena Stars

20.04.2021 | 14:45
Reteta de cozonac dospit la rece by Gabriela Cristea Secretul culinar al prezentatoarei de la Antena Stars
Rețetă de cozonac a la Gabriela Cristea. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Gabriela Cristea are o rețetă proprie de cozonac, pe care prezentatoarea a dezvăluit-o fanilor ei, căci pe lângă o mamă și o prezentatoare de succes, vedeta Antenei Stars se poate lăuda și cu calitățile sale de bucătăreasă.

Telespectatorii au putut vedea în cel mai nou episod al reality-show-ului „Fetele lui Tavi” de la Antena Stars că Gabriela Cristea a făcut cozonac, fără să afle rețeta, căci în emisiune prezentatoarea nu a dat detalii despre ingrediente, modul de așteptare și timpul de așteptare pentru acest deliciu.

ADVERTISEMENT

A oferit însă detalii despre cum face ea cozonaci în urmă cu un an, într-un videoclip pe care l-a postat pe Facebook, căci în pandemie vedeta s-a apucat de bucătăreală, iar rețetele ei au un real succes în mediul virtual, primind mii de aprecieri de la gospodine.

Rețetă de cozonac dospit la rece, by Gabriela Cristea. Ingrediente și mod de preparare

Gabi le-a explicat fanilor o variantă alternativă de preparare a cozonacului, dospit la rece.

Pentru prepararea cozonacului aveți nevoie de:

  • 530 de grame de făină;
  • 120 de mililtri de lapte rece de la frigider;
  • 5 ouă;
  • 25 de grame de drojdie;
  • 150 de grame de unt;
  • sare, aproximativ 5 grame;
  • 80 de grame de zahăr;
  • esență de rom și vanilie;
  • răzătură de portocală și lămâie.
ADVERTISEMENT

Ingredientele necesare pentru umplutura cozonacului:

  • 250 de grame de ciocolată mărunțită la robot;
  • 400 de grame de nucă mărunțită;
  • 3 ouă;
  • 200 de grame de zahăr;
  • un praf de sare;
  • alcool: amaretto sau coniac.

Laptele se încălzește ușor și se amestecă cu drojdia și zahărul. După dizolvarea drojdiei, se adaugă o lingură de făină deasupra.

ADVERTISEMENT

Crema pentru umplutură, cu puțin lichior

Într-o oală separată se dă pe răzătoare coaja de la o portocală, peste care se adaugă 3 ouă întregi și 2 gălbenușuri.

Se pune apoi în jur de 70 de mililitri lapte rece (restul rămas), 5 grame de sare și zahăr. Se bate bine compoziția, iar apoi se adaugă făina.

ADVERTISEMENT

Cozonacul se lasă foarte mult la dospit. Gabriela Cristea îl lasă chiar și o zi, ținându-l la frigider.

Timp de 20 de minute, se malaxează compoziția, iar pe parcurs se pune câte puțin unt până se omogenizează complet aluatul. Abia apoi se lasă la dospit.

Coca se împarte în patru și fiecare biluță de aluat se pune în câte un bol uns bine cu ulei de floarea soarelui.

Vedeta a explicat apoi și cum se face umplutura. A adăugat trei linguri de cacao cu vârf și se amestecă cu 3 ouă și albușurile rămase de la aluat. Nu lipsesc zahărul, 50-100 de mililitri de lichior, ciocolata făcută pulbere și la final nuca. Se amestecă totul, iar crema cu care se umple cozonacul este gata!

 

 

ADVERTISEMENT