Life

Rețetă de creme brulee de foie gras. Cu aceasta Sorin Bontea a câștigat o amuletă la Chefi la Cuțite

Rețeta delicioasă de creme brulee de foie gras, cu ajutorul căreia maestrul bucătar Sorin Bontea a câștigat o amuletă la Chefi la Cuțite.
07.09.2022 | 14:45
Reteta de creme brulee de foie gras Cu aceasta Sorin Bontea a castigat o amuleta la Chefi la Cutite
Reteta lui Sorin Bontea de Reteta Creme brulee de foie gras. Sursa foto: captură youtube, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Rețeta de creme brulee de foie gras prin care îi vei surprinde pe cei dragi. Sorin Bontea a reușit serile trecute să obțină o amuletă la Chefi la Cuțite cu ajutorul ei.

Cum preparăm creme brulee de foie gras. Rețeta delicioasă a chefului Sorin Bontea

Pentru această rețetă aveți nevoie de ingrediente simple și fără prea multe costuri: 100 g foie gras crud, 800 ml smântână gătit, sare, pipe, 4 gălbenușuri, mere, oțet, piure de trufe și zahăr pentru final.

ADVERTISEMENT

Înainte de toate trebuie încălzită smântâna și se lasă o singură dată să dea în fierbiere. Ulterior, foie gros se pune peste smântână și se amestecă.

‘’Încălzim smântâna de gătit, o dăm o dată în fiert, o trag de-o parte. Pun foie gras, îl topesc practic în smântâna de gătit în timp ce e fierbinte”, explică Sorin Bontea.

ADVERTISEMENT

Dacă foie gras-ul nu se topește în smântână, se încearcă cu blenderul și se pune și piure de trufe. Amestecul se va strecura, se va așeza în forme și apoi nu va trebui decât să-l adăugăm la cuptor.

Cât timp se ține la cuptor creme brulee de foie gras

Este recomandată o temperatură de 100-120 grade, la un interval de timp de 30-40 de minute. Cât timp se coace preparatul, se fierb mierele tăiate în zahăr și cu oțet.

ADVERTISEMENT

Odată scos amestescul de la cuptor se lasă la răcit, se toarnă zahărul și se arde cu ajutorul unei ustensile speciale. Nu vă mai rămâne decât să serviți totul cu cei dragi. Poftă bună!

”Dacă nu se topește de tot, bag un pic blenderul, îi pun și niște piure de trufe. Strecor amestecul. Se pune în forme și se dă la cuptor. Normal la 100-120 de grade, 30-40 de minute.

ADVERTISEMENT

Între timp se face dulceața de mere. Am fiert merele tăiate, în zahăr și cu oțet. După ce e gata, se scoate de la cuptor, se lasă la răcit, se pune zahărul și se arde’’, a mai explicat Sorin Bontea la Chefi la Cuțite.

ADVERTISEMENT