Rețeta de drob de miel a lui Florin Dumitrescu de la Chefi la cuțite se poate face foarte simplu câtă vreme se respectă fiecare indicație în modul de preparare.
Drobul de miel este cel mai cunoscut preparat culinare de Paște, iar acesta se poate face în funcție de preferințele fiecăruia.
Juratul de la Chefi la cuțite și-a dezvăluit propria rețetă de drob de Paște, oferindu-le celor pasionați de gătit toate ingredientele de care au nevoie, dar și câteva trucuri pentru ca mâncarea să iasă ca la carte.
Pentru drobul de miel aveți nevoie de un pachet de organe de miel (se găsesc în orice magazin), pulpă de miel, oțet de mere, cimbru, două legături de ceapă verde, foi de dafin, 5 legături de mărar, 5 legături de pătrunjel, 9 ouă, sare și piper după gust.
Primul lucru de care trebuie să țineți cont dacă vă apucați de această rețetă este că prapurele de miel trebuie ținut în apă câteva minute bune ca să lucrați mai ușor cu el. Se spală, de asemenea, foarte bine restul organelor.
Cu un cuțit îndepărtați rinichii ca să nu strice gustul preparatului culinar. La tăierea organelor, nu includeți venele căci, de asemenea, ar putea să strice textura drobului. Așadar, acesta este al doilea lucru esențial de care trebuie să țineți cont la prepararea acestei rețete de Paște.
Florin Dumitrescu susține că organele pot fi întregi sau tăiate cuburi dinainte. Oricum ar fi, după fierbere, acestea se trec în mașina de tocat carne, mai puțin ficatul.
Important de precizat: organele se fierb în apă cu oțet, la care se adaugă cimbrul și foile de dafin. Acestea trebuie să stea pe foc în jur de 30 de minute.
Organele pot fi fierte întregi sau tăiate cuburi de dinainte. Puteți fierbe toate organele și le puteți tăia cuburi după fierbere și toate merg în mașina de tocat, mai puțin ficatul.
Într-o oală se toarnă oțet în apa în care vor fierbe organele. Se mai adaugă și cimbru și foi de dafin. Organele trebuie lăsate să fiarbă 30 – 35 minute.
Drobul de miel poate să fie făcut simplu, însă multe gospodine folosesc și ouă fierte pentru un plus de gust.
Bucătarul de la Chefi la cuțite recomandă ca ficatul să fie tăiat la mână pentru o mai bună textură a preparatului culinar. Drobul se pune în tavă unsă cu puțin ulei, la cuptorul încins la 160 de grade.
Evident, este de reținut că restul ingredientelor amestecate cu carnea tocată (pătrunjel, mărar, ceapă verde) trebuie tocate și ele mărunt. Bucătarul a folosit ulei de măsline pentru ca drobul să aibă un gust aparte.