Paula Seling le-a prezentat fanilor o rețetă de drob de Paște pentru vegani, o alternativă inedită pentru cei care nu consumă carne.
Majoritatea bucatelor tradiționale de Paște sunt de proveniență animală (ouăle, drobul, umplutura de pui etc), însă există variante la fel de savuroase ale preparatelor culinare și pentru vegetarieni.
Cântăreața Paula Seling a postat pe pagina ei de Youtube o rețetă de drob cu ciuperci pentru vegetarieni, dezvăluind astfel ingredientele de care e nevoie pentru acest preparat, dar și cum se prepară.
„Cum puteam să las să treacă Paștele fără rețeta mea de drob? Când făcea soacra mea drobul ăsta lângă Sibiu, foarte multă lume prefera drobul ăsta în locul celui tradițional”, a spus Paula Seling la începutul prezentării rețetei sale.
Ingredientele necesare pentru drobul de ciuperci sunt:
Mai întâi se pune trei cepe la călit, bine tăiate, după care se adaugă ciupercile. Ciupercile se pot trece prin mașina de tocat carne, iar apoi se pun treptat,
Până scad ciupercile, se pune la fiert o cană de orez și lintea (care trebuie înmuiată în apă). Se toacă apoi verdețurile (ceapa, usturoiul, pătrunjelul și mărarul). Paula a pus și trei legături de leurdă pentru a potența gustul de usturoi.
Se adaugă semințele de in măcinate și nuca. Se curăță cartofii și se adaugă în compoziție după ce sunt dați pe răzătoare. Se adaugă apoi condimentele specifice drobului de Paște.
Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade, iar apoi se așază drobul în tăvițe. Se poate unge drobul cu puțin ulei și se lasă la cuptor în jur de 50 de minute, însă trebuie verificat din când în când, deoarece coacerea drobului depinde și de cât de mult ați pus în tăviță.