ADVERTISEMENT
Life

Rețetă de drob de Paște pentru vegetarieni de la Paula Seling. O alternativă delicioasă la carnea de miel

Autor: Dan Suta | 23.04.2021 | 12:30
Rețetă de drob de Paște pentru vegetarieni de la Paula Seling. O alternativă delicioasă la carnea de miel
Rețetă de drob de paște vegetarian de la Paula Seling. Foto: capturi Youtube

Paula Seling le-a prezentat fanilor o rețetă de drob de Paște pentru vegani, o alternativă inedită pentru cei care nu consumă carne.

ADVERTISEMENT

Majoritatea bucatelor tradiționale de Paște sunt de proveniență animală (ouăle, drobul, umplutura de pui etc), însă există variante la fel de savuroase ale preparatelor culinare și pentru vegetarieni.

Cântăreața Paula Seling a postat pe pagina ei de Youtube o rețetă de drob cu ciuperci pentru vegetarieni, dezvăluind astfel ingredientele de care e nevoie pentru acest preparat, dar și cum se prepară.

ADVERTISEMENT

Rețetă de drob de Paște vegetarian de la Paula Seling

„Cum puteam să las să treacă Paștele fără rețeta mea de drob? Când făcea soacra mea drobul ăsta lângă Sibiu, foarte multă lume prefera drobul ăsta în locul celui tradițional”, a spus Paula Seling la începutul prezentării rețetei sale.

Ingredientele necesare pentru drobul de ciuperci sunt:

ADVERTISEMENT
  • 500 de grame de ciuperci Pleurotus;
  • 500 de grame de ciuperci champignon albe;
  • 500 de grame de ciuperci champignon brune;
  • 3 cepe albe;
  • 3 legături de pătrunjel;
  • 3 legături de usturoi verde;
  • 3 legături de ceapă verde;
  • 3 cartofi;
  • o căpățână de usturoi;
  • o cană de orez;
  • o cană de linte;
  • jumătate de cană de semințe de in măcinate;
  • o cană de miez de nucă măcinat;
  • piper, coriandru, boia dulce, sare și oregano;
  • apă.

Mai întâi se pune trei cepe la călit, bine tăiate, după care se adaugă ciupercile. Ciupercile se pot trece prin mașina de tocat carne, iar apoi se pun treptat,

ADVERTISEMENT

Atenție la cantitatea pe care o puneți în tavă! Timpul de coacere poate diferi

Până scad ciupercile, se pune la fiert o cană de orez și lintea (care trebuie înmuiată în apă). Se toacă apoi verdețurile (ceapa, usturoiul, pătrunjelul și mărarul). Paula a pus și trei legături de leurdă pentru a potența gustul de usturoi.

Se adaugă semințele de in măcinate și nuca. Se curăță cartofii și se adaugă în compoziție după ce sunt dați pe răzătoare. Se adaugă apoi condimentele specifice drobului de Paște.

ADVERTISEMENT

Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade, iar apoi se așază drobul în tăvițe. Se poate unge drobul cu puțin ulei și se lasă la cuptor în jur de 50 de minute, însă trebuie verificat din când în când, deoarece coacerea drobului depinde și de cât de mult ați pus în tăviță.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!