Dulceața de trandafiri este una dintre cele mai savuroase. Și trebuie neapărat să ai câteva borcane în cămară pentru că nu vei da greș niciodată cu ea când ai invitați.
Rețeta nu este una complicată, nu necesită ore bune în bucătărie și în plus, nici nu e nevoie de foarte multe ingrediente. Tot ce trebuie să faci este să alegi cu grijă trandafirii.
Rețetă de dulceață de trandafiri. Un preparat care va încânta papilele gustative
Nu orice tip de trandafir este bun pentru a fi făcut dulceață. Cei ideali în această privință sunt trandafirii de Damasc care oferă preparatului un gust fin și rafinat.
Delicioasă și cu un parfum pe măsură, dulceața de trandafiri merge de minune la micul dejun. Și unde mai pui că nu are nici conservanți.
Ingrediente necesare pentru dulceață de trandafiri:
- 300 grame de petale de trandafiri
- 700 de grame de zahăr
- 1 litru de apă
- un plic de sare de lămâie.
Mod de preparare dulceață de trandafiri. Pașii de urmat:
- Petalele de trandafiri se desprind de flori. Se folosește porțiunea albă a petalelor
- Restul florilor rămas se freacă cu sare de lămâie până când petalele încep să-și lase zeamă
- Apa se pune la fier împreună cu zahărul și se lasă până se obține un sirop
- Se adaugă în oală și petalele de trandafiri și se mai lasă la fiert
- Totul trebuie să fiarbă până se formează o compoziție omogenă
- Spuma care se formează deasupra se ia la nevoie cu o spatulă
- Pentru a vedea dacă dulceața este gata se ia o linguriță din compoziție și se pune pe farfurie. Dacă totul e legat și se adună cristale, atunci e făcută
- Dulceața de trandafiri se toarnă fierbinte în borcane curate și sterilizate
- Se pun capacele la borcane și se întorc cu fundul în sus până se răcesc. Operațiunea nu lasă aerul să pătrundă în dulceață
- Se depozitează în cămară când borcanele sunt răcite complet. Spor la treabă!