Life

Rețetă de dulceață de vișine cu cireșe. O combinație specială pentru iarnă

Dulceața este perfectă în sezonul rece, în special la micul dejun când simți nevoia de ceva dulce, care să-ți încânte papilele gustative.
05.10.2021 | 15:59
Reteta de dulceata de visine cu cirese O combinatie speciala pentru iarna
ADVERTISEMENT

Fructele sunt ideale pentru rețetele de dulceață, una dintre acestea având o combinație cu totul ieșită din comun. Ai încercat până acum vișinele și cireșele împreună?

Dacă nu, FANATIK are rețeta numai bună pentru această dulceață. Pe lângă faptul că este delicioasă și are o aromă intensă, nici nu se pregătește foarte greu.

ADVERTISEMENT

E nevoie de maxim o jumătate de oră de stat în bucătărie și ai câteva borcane de dulceață cu vișine și cireșe numai bună de servit la iarnă.

Rețetă de dulceață. Cum faci un gem perfect din cireșe și vișine

Rețeta de față se realizează din aceeași cantitate de cireșe și vișine, însă fiecare poate adăuga mai mult din fructele care îi plac. Nu trebuie neapărat să se păstreze proporțiile.

ADVERTISEMENT

Dulceața nu are nevoie de prea multe ingrediente și nici de un timp îndelungat, totul este să ai răbdare să scoți sâmburii fructelor.

Ingrediente pentru dulceață:

  • jumătate de kilogram de cireșe
  • jumătate de kilogram de vișine
  • 1 kg de zahăr tos
  • zeama de la o lămâie mare
  • un pumn de sâmburi de la cireșe și de la vișine.
ADVERTISEMENT

Mod de preparare dulceață de vișine și cireșe. Cum se face:

  1. Cireșele și vișinele se curăță de sâmburi
  2. Fructele se spală bine și se lasă la scurs peste noapte, la frigider
  3. Fructele se pun într-o oală încăpătoare împreună cu zahărul și zeama de la lămâie. Se lasă așa circa o oră
  4. Sâmburii păstrați se pun într-o bucată de tifon care se strânge bine și care va sta în oală în timpul fierberii
  5. Procesul de mai sus conferă o aromă mai intensă preparatului în sine
  6. Oala trebuie să stea pe aragaz, la foc mediu, timp în care se amestecă mereu cu o lingură de lemn
  7. Fructele sunt lăsate la fiert până când încep să lase lichid, să se formeze un sirop
  8. Din momentul în care dulceața începe să fiarbă se mai lasă pe foc maxim 20 de minute
  9. Pont: spuma formată la suprafață se culege mereu cu o spatulă
  10. Când siropul devine gros și ruginiu înseamnă că dulceața este gata
  11. Săculețul cu sâmburi se scoate din oală
  12. Dulceața se pune în borcane spălate și sterilizate care se închid imediat cu capace ermetice
  13. Borcanele se pun în cămară când sunt răcite complet
  14. Acest tip de dulceață rezistă aproximativ 10 ani
  15. Spor la treabă!