Rețeta de duminică. Înghețată de ciocolată, un desert cremos și natural

Alexa Serdan   
în Stiri mondene
17/05/2020, 07:30
Rețeta de duminică. Înghețată de ciocolată, un desert cremos și natural
Rețeta de duminică. Înghețată de ciocolată, un desert cremos și natural. Sursa foto: Pinterest.com

Dacă tot a venit sezonul cald, este momentul să trecem la mâncarea înghețatei. În cazul în care te-ai săturat de cea din comerț, încearcă să prepari în propria bucătărie înghețata preferată.

Rețeta zilei de duminică: înghețată de ciocolată

Cui nu-i place ciocolata? Nu cred că este persoană în această lume care să refuze o tabletă de ciocolată, să nu mai vorbim de înghețată! Și dacă le mai și combini… iese o adevărată nebunie!

Pentru că duminica este zi de relaxare, îți recomand azi, 17 mai 2020, să încerci un desert care va fi pe placul tuturor: înghețata de ciocolată cremoasă și cu frișcă naturală.

O înghețată bună de casă se face neapărat cu ingrediente de calitate, așadar nu te zgârci când vine vorba de frișca și cacaoa pe care le achiziționezi din magazine.

Ingrediente necesare pentru înghețată de ciocolată: 

  • 250 ml frișcă naturală din smântână dulce
  • 50 grame de cacao de calitate
  • 100 grame de ciocolată de menaj bună
  • 3 ouă, unul întreg și două gălbenușuri
  • 150 grame de zahăr
  • 100 ml de lapte.

Mod de preparare înghețată de casă. Pașii de urmat:

  1. Tableta de ciocolată se rupe în bucățele și se topește într-un castron la baie de aburi sau la microunde
  2. Oul întreg și cele două gălbenușuri se bat împreună cu zahărul până se formează o spumă
  3. Spuma se pune la rândul ei pe baie de aburi și se amestecă mereu ca să se topească zahărul
  4. Cacaoa se amestecă cu puțin lapte, mare atenție să nu se formeze cocoloașe
  5. Se adaugă peste cacao și restul laptelui peste care se va turna compoziția de ouă
  6. Compoziția de înghețată se mai lasă puțin la aburi, amestecându-se mereu cu ajutorul unui tel
  7. Ultima oară se adaugă ciocolata topită
  8. Vasul se lasă la răcit la temperatura camerei, iar apoi se dă la rece, la frigider, timp de circa 2 ore
  9. În momentul în care baza de înghețată s-a răcit putem bate frișca naturală care trebuie să fie de la rece
  10. Frișca se încorporează treptat în compoziția de înghețată răcită
  11. Înghețata de ciocolată se amestecă bine și apoi se toarnă în aparatul de făcut înghețată (cine are) sau în caserole de plastic cu capac
  12. Înghețata trebuie amestecată circa 20 de minute pentru a preveni formarea cristalelor de gheață
  13. Caserola de plastic cu înghețată se bagă la congelator pentru aproximativ 3-4 ore, iar apoi poate fi servită
  14. Avantajul acestei înghețate este că nu trebuie să aștepți când o scoți de la rece, poate fi servită imediat
  15. Înghețata de ciocolată poate fi porționată sau se poate servi la cupă, la pahar.

 

 

 

 

Închide ×