Life

Rețeta de eclere false de la Majda, fostă concurentă la Survivor România

Rețeta de eclere false prezentată de Majda Aboulumosha de la Survivor România este una dintre cele mai delicioase pe care le poți prepara și tu.
01.09.2021 | 11:44
Reteta de eclere false de la Majda fosta concurenta la Survivor Romania
Rețetă de eclere false de la Majda. Foto capturi Youtube
ADVERTISEMENT

Rețeta de eclere false este doar una dintre cele cu care Majda, fostă concurentă la Survivor România se poate lăuda. Actrița și-a obișnuit deja publicul cu tot felul de preparate, în special de cofetărie, căci are și un business în această zonă.

Eclerele false nu presupun mari bătăi de cap. Frumoasa brunetă a explicat într-un videoclip apărut pe Youtube cum se prepară desertul și care sunt ingredientele necesare pentru acesta.

ADVERTISEMENT

Pentru eclerele false îți trebuie pișcoturi, făină, amidon, zahăr, nuci și afine pentru decor, ciocolată neagră, lapte, frișcă lichidă, esență de vanilie și ouă.

Rețeta de eclere false de la Majda, ex-concurentă Survivor România

Vei începe cu laptele în carei vei înmuia pișcoturile. Poți adăua puțină esență de vanilie în cei 150 de mililitri de lapte. Trebuie să treci toate pișcoturile în lapte pentru a forma baza desertului.

ADVERTISEMENT

Ai mare grijă să nu se înmoaie prea tare și să nu exagerezi cu esența de vanilie căci poate avea un gust amar. În mod normal, se face un aluat pentru eclere, însă dacă nu vrei să petreci foarte mult timp în bucătărie poți folosi pișcoturi din comerț. De aceea se numesc, de altfel, eclere false.

Lasă pișcoturile deoparte. Pentru cremă îți trebuie 5 gălbenușuri peste care adaugi 130 de grame de zahăr. După mixat, lasă crema să își dubleze volumul pentru 2-3 minute. Pune puțină esență de vanilie și laptele pe foc.

ADVERTISEMENT

Prăjitura se poate decora cu bucăți de fructe

Adaugă 30 de grame de amidon și 30 de grame de făină și mixează cu mixerul la viteză mică. După ce crema capătă consistență, toarnă peste ea câte puțin din laptele încălzit și continuă să amesteci.

Pune apoi totul în cratița principală. Nu te dezlipi de lângă foc timp de aproximativ 5 minute până când crema este consistentă și se nu formează cocoloașele.

ADVERTISEMENT

Separat se pregătește frișca. Pune 250 de mililitri de frișcă lichidă. Dă drumul la mixer și e deja gata.

Pentru glazură, pune 150 de grame de ciocolată neagră în 120 de mililitri de frișcă lichidă pe foc. Glazura topită se așază deasupra pișcoturilor după ce ai nivelat bine pe baza prăjiturii crema realizată inițial.

Prăjitura poate fi decorată cu nucă măcinată și bucăți de fructe. Majda a ales bucăți de căpșuni și afine, iar rezultatul arată mai mult decât spectaculos.

 

 

 

ADVERTISEMENT