Life

Rețetă de gem de struguri, fără conservanți. Cum se prepară simplu și rapid

Rețetă de gem de struguri, fără conservanți. Află cum poți prepara acest gem simplu și rapid.
08.10.2021 | 17:51
Reteta de gem de struguri fara conservanti Cum se prepara simplu si rapid
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune cum trebuie să faci o rețetă delicioasă de gem de struguri, fără conservanți. Este foarte ușor de preparat și poți folosi struguri negri, albi sau rose.

Acest tip de gem este desertul potrivit pe care să-l servești la iarnă, dimineața, uns pe pâine. Nu ai nevoie de foarte mult zahăr pentru marmeladă și îi poți adăuga un plus de aromă de vanilie.

ADVERTISEMENT

Rețetă de gem de struguri. Nu are conservanți și e simplu de preparat

Toamna este perioada în care gospodinele se pregătesc pentru iarnă și fac diverse conserve, fie că este vorba de gem, dulceață sau compot. Strugurii sunt fructele acestui sezon și trebuie să profiți de aroma și savoarea lor pentru a-i putea servi și în anotimpul rece.

O rețetă de gem de struguri este perfectă pentru iarnă. Nu are conservanți și ai nevoie de puține ingrediente ca să o prepari. În plus, se face repede și poți folosi orice tip de struguri, negri, albi sau rose.

ADVERTISEMENT

Avantajul este că trebuie să folosești o cantitate de zahăr mai mică decât la dulceață. Citește în continuare și află care sunt pașii de urmat pentru această rețetă, potrivit savoriurbane.ro. 

Ingrediente

  • 1 kg struguri
  • 120 – 150 g zahăr
  • vanilie (un plic de zahăr vanilat, baton sau extract de vanilie)
ADVERTISEMENT

Modul de preparare pentru rețeta de gem de struguri. Înainte de toate, strugurii se spală foarte bine și se lasă la scurs.

Boabele mici se lasă întregi, iar cele mari se taie în două și se curăță de sâmburi. Poți cântări boabele de struguri, zahărul și vanilia ca să te asiguri că folosești cantitățile potrivite.

ADVERTISEMENT

Se pun boabele de strugure, zahărul și vanilia într-o tigaie sau într-o cratiță mai largă. Se lasă totul pe masă timp de două ore și se amestecă, din când în când.

Atunci când strugurii au lăsat zeamă suficientă, se lasă tigaia la foc mediu și se așteaptă să ajungă la punctul de fierbere, amestecând în acest timp.

Marmelada se lasă la fiert timp de 20 de minute la foc mic sau mediu și se amestecă ocazional. După ce compoziția a scăzut și a căpătat consistență, focul se oprește.

Ca să te asiguri că gemul a fiert suficient, poți folosi un termometru de cofetărie. Atunci când compoziția atinge 105° C, poți opri focul.

Se pregătesc borcanele în care se pune marmelada. Acestea trebuie spălate bine și sterilizate la cuptor. Gemul se  pune fierbinte în borcane și se înșurubează bine capacele. Marmelada de struguri este gata și se lasă la răcit.

ADVERTISEMENT