Life

Rețetă de gogoși a la Sorin Bontea. Bucătarul de la Chefi la cuțite te învață cum să le faci pufoase

08.04.2021 | 13:19
Reteta de gogosi a la Sorin Bontea Bucatarul de la Chefi la cutite te invata cum sa le faci pufoase
Rețetă de gogoși de la Sorin Bontea. Foto: capturi Youtube
ADVERTISEMENT

Sorin Bontea are propria rețetă de gogoși pufoase, iar juratul de la Chefi la cuțite nu a făcut niciodată un secret din felul în care le prepară.

Cel mai iubit bucătar al emisiunii de la Antena 1 le-a prezentat fanilor cum se fac gogoșile într-un videoclip postat pe pagina de Youtube a concursului culinar.

ADVERTISEMENT

Despre rețetă, Sorin a afirmat că a învățat-o de la mama lui, deci e vorba chiar despre un secret de familie.

Rețetă de gogoși recomandată de Sorin Bontea

Ingredientele necesare pentru rețeta de gogoși sunt: 500 de grame de făină albă, două ouă întregi, 100 de grame de zahăr, 80 de grame de unt topit, coajă de lămâie și portocale rasă și uscată, drojdie, sare, esență de vanilie și 250 de mililitri de lapte proaspăt.

ADVERTISEMENT

Laptele trebuie să fie călduț înainte de amestecul cu drojdia, zahărul și coaja de portocală și lămâie. Se lasă cam 10-15 minute să se activeze drojdia.

După ce s-a activat drojdia, se adaugă puțin sare și extractul sau esența de vanilie, împreună cu ouăle și untul topit în tigaie. Se mixează bine noile ingrediente adăugate apoi se pune făina.

ADVERTISEMENT

Bucătarul s-a folosit de un mixer special în prepararea aluatului pentru gogoși, însă gospodinele care nu au aparatură sofisticată în bucătărie se pot folosi de clasicul tel.

Gogoșile se lasă pe fiecare parte câte 2-3 minute

Dacă aluatul este lipicios, se mai poate adăuga încă 50 de grame de făină. Coca trebuie să fie moale, iar deasupra se pune o lingură de ulei și se frământă un pic.

ADVERTISEMENT

Aluatul se pune la dospit pentru o oră, conform indicațiilor prețioase date de Sorin Bontea. Chef-ul a lăsat coca într-un vas din inox, pe care l-a acoperit cu o foaie de celofan, în timp ce acesta se umfla.

Preparatul se întinde apoi bine cu sucitorul, iar pentru ca munca să fie ușurată, se poate presăra puțină făină. Pentru forma gogoșilor, se poate folosi o cană.

Se pune uleiul de floarea soarelui la încins într-o tigaie, apoi se adaugă fiecare gogoașă. „Normal, ar trebui două-trei minute pe fiecare parte”, a mai indicat Sorin Bontea. Poftă bună!

 

ADVERTISEMENT
Tags: