Gogoșile se numără printre deserturile pufoase și aromate, de care nu te poți sătura oricât de multe ai mânca. Simple sau umplute cu brânză, acestea sunt numai bune de încercat când ai niște invitați sau când ai poftă de ceva dulce.
Rețeta recomandată de FANATIK pentru acest weekend este una simplă, clasică, am putea spune, dar care are un aluat pufos care îți va încânta papilele gustative. Nu ai cum să dai greș cu acest preparat, mai ales că aluatul va fi unul aerat.
Secretul unor gogoși delicioase nu stă numai în esența de vanilie sau în coaja de lămâie, ci și în aluatul pufos care se poate face numai din produse de calitate. Asta înseamnă că făina folosită la acest desert trebuie să fie una bună, în caz contrar aluatul nu va crește.
De asemenea, un alt secret pe care îl știau bunicile noastre este modelarea gogoșilor. Poate vă amintiți că acestea foloseau pentru decuparea aluatului gura unui pahar sau a unei alte forme rotunde, în felul acesta fiecare gogoașă era perfectă din toate punctele de vedere.
Totodată, aluatul trebuie să conțină suficiente ouă și neapărat lapte, care au menirea de a îmbogăți gustul gogoșilor. De altfel, nu trebuie exagerat cu zahărul pentru că acest ingredient nu lasă aluatul să crească atât cât trebuie. Gogoșile pot fi pudrate la final.
Ingrediente necesare pentru gogoși pufoase: