ADVERTISEMENT
Life

Rețetă de gogoși, perfectă pentru weekend. Cum să obții cel mai pufos aluat

Autor: Alexa Serdan | 13.12.2020 | 15:24
Rețetă de gogoși, perfectă pentru weekend. Cum să obții cel mai pufos aluat
Rețetă de gogoși, perfectă pentru weekend. Cum să obții cel mai pufos aluat. Sursa foto: Pinterest.com

Gogoșile se numără printre deserturile pufoase și aromate, de care nu te poți sătura oricât de multe ai mânca. Simple sau umplute cu brânză, acestea sunt numai bune de încercat când ai niște invitați sau când ai poftă de ceva dulce. 

ADVERTISEMENT

Rețeta recomandată de FANATIK pentru acest weekend este una simplă, clasică, am putea spune, dar care are un aluat pufos care îți va încânta papilele gustative. Nu ai cum să dai greș cu acest preparat, mai ales că aluatul va fi unul aerat.

Secretul unor gogoși delicioase nu stă numai în esența de vanilie sau în coaja de lămâie, ci și în aluatul pufos care se poate face numai din produse de calitate. Asta înseamnă că făina folosită la acest desert trebuie să fie una bună, în caz contrar aluatul nu va crește.

ADVERTISEMENT

Rețetă de gogoși pufoase. Un desert simplu, ideal pentru weekend

De asemenea, un alt secret pe care îl știau bunicile noastre este modelarea gogoșilor. Poate vă amintiți că acestea foloseau pentru decuparea aluatului gura unui pahar sau a unei alte forme rotunde, în felul acesta fiecare gogoașă era perfectă din toate punctele de vedere.

Totodată, aluatul trebuie să conțină suficiente ouă și neapărat lapte, care au menirea de a îmbogăți gustul gogoșilor. De altfel, nu trebuie exagerat cu zahărul pentru că acest ingredient nu lasă aluatul să crească atât cât trebuie. Gogoșile pot fi pudrate la final.

ADVERTISEMENT

Ingrediente necesare pentru gogoși pufoase: 

  • 500 grame de făină albă
  • 2 ouă, de la care se folosesc numai gălbenușurile
  • 350 ml de lapte
  • 30 grame drojdie proaspătă sau 10 grame din cea uscată
  • 1-2 linguri de zahăr alb
  • 10 grame de zahăr vanilat
  • coaja de la o lămâie
  • un praf de sare
  • ulei de floarea soarelui.

Mod de preparare gogoși, rețetă numai bună pentru weekend

  1. Drojdia se amestecă cu zahărul și laptele cald până când se formează o spumă
  2. Se separă cele două ouă, iar gălbenușurile se bat cu 300 grame de făină cu ajutorul unui mixer
  3. Se adaugă sarea, zahărul vanilat și coaja de la lămâie și se amestecă
  4. Se toarnă și restul de făină până când se formează un aluat elastic și moale
  5. Aluatul frământat se lasă la dospit într-un loc cald pentru circa 30 de minute
  6. Aluatul pentru gogoși se întinde pe un blat dat cu făină și se decupează formele
  7. Gogoșile obținute se mai lasă aproximativ 10 minute pe blat să se „odihnească”, apoi se prăjesc
  8. Uleiul de floarea soarelui din tigaie trebuie să fie foarte bine încins, în caz contrar gogoșile se vor îmbiba cu acest lichid
  9. Se prăjesc la foc mic, pe ambele părți, iar când se scot se lasă pe o hârtie care să absoarbă surplusul de ulei
  10. Se pudrează cu zahărul vanilat cât sunt încă calde. Se servesc simple sau cu gem. Poftă bună!
ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!