Life

Rețetă de griș cu lapte pane de la Roxana Blenche. Desertul copilăriei, reinventat

06.05.2021 | 16:25
Reteta de gris cu lapte pane de la Roxana Blenche Desertul copilariei reinventat
ADVERTISEMENT

Roxana Blenche a dezvăluit o rețetă de griș cu lapte cu totul atipică, dorind să demonstreze că dacă ne-am plictisit de variantele clasice ale deserturilor copilăriei le putem reinventa.

Ea a făcut-o introducând câteva ingrediente noi, transformând grișul cu lapte complet, însă păstrându-i gustul pe care nu îl putem uita niciodată.

ADVERTISEMENT

Finalista sezonului trecut de la Chefi la cuțite a prezentat pe pagina ei de Youtube, Blenchef, acolo unde postează tot mai des tot felul de rețete inedite, o variantă nouă a grișului cu lapte, făcut pane.

Rețetă de griș cu lapte pane (+ fructe) de la Roxan Blenche

Pentru grișul cu lapte aveți nevoie de griș, lapte, zahăr, ou, prune, căpșuni, făină, pesmet, magiun de prune, ulei de floarea soarelui.

ADVERTISEMENT

Laptele se pune într-o oală la fiert și se adaugă zahărul. În timp ce laptele fierbe, se adaugă grișul.

Separat, se taie prunele pe din două și se scot sâmburii. După decojirea prunelor, se pun într-o tigaie cu zahăr. După ce grișul este gata, se pune într-o tavă sau un vas de plastic.

ADVERTISEMENT

Procedeul, identic preparării cașcavulului pane sau șnițelelor

Grișul se pune la rece pentru a se închega. Se pregătesc apoi ouăle pentru pane. Ele se bat bine și se vor folosi după ce grișul va deveni suficient de închegat pentru a fi pus în baia de ulei.

Se păstrează de asemenea siropul obținut de la prune, dar și fructele pentru etapa următoare.

Se deprind marginile tăvii. Grișul se împarte în mai multe bucăți și se dă drumul la fripteusă, încălzită la 170-180 grade. Se trece grișul prin făină și prin ou, iar apoi prin pesmet ca să nu se desprindă.

ADVERTISEMENT

Același procedeu e repetat cu toate bucățile de griș, ca și cum ați face cașcaval pane sau șnițele. După ce grișul s-a prăjit în baia de ulei de floarea soarelui, se face plating-ul (așezarea în farfurie).

Se ia sosul de prune și se ung bucățile de griș cu lapte pane. La plating, fiecare poate să se joace cu imaginația. Puteți opta pentru fructele voastre preferate. Poftă bună!

 

ADVERTISEMENT