Life

Rețeta de hummus cremos a lui chef Joseph Hadad. Ingredientul secret pe care să-l adaugi: “Ajută la aerare”

Chef Joseph Hadad a dezvăluit care este rețeta sa de hummus cremos. Ingredientul secret care nu ar trebui să-ți lipsească.
22.06.2024 | 17:12
Reteta de hummus cremos a lui chef Joseph Hadad Ingredientul secret pe care sal adaugi Ajuta la aerare
Chef Joseph Hadad a spus care e rețeta sa de hummus cremos. Sursa foto: Facebook, Freepik/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Chef Joseph Hadad a dezvăluit care este rețeta sa de hummus cremos. Bucătarul a spus și care este ingredientul secret ce face ca pasta să fie fină.

Chef Joseph Hadad a dezvăluit rețeta sa de hummus cremos. Ingredientul de care nu trebuie să uiți

Hummusul este o specialitate orientală, dar a devenit foarte apreciat și în România. Este unul dintre preparatele cele mai comandate la restaurantele cu specific libanez.

ADVERTISEMENT

În plus, multe gospodine prepară hummus acasă, mai ales la mesele festive, atunci când au musafiri. Pentru a te asigura că pregătești cel mai bun preparat, e important să ții cont de câteva trucuri.

Chef Joseph Hadad a explicat cum trebuie gătit hummusul dacă vrei să-ți iasă ca la carte. Un aspect important este să lași boabele de năut la înmuiat, peste noapte, înainte de a le lăsa să fiarbă bine.

ADVERTISEMENT

“Dacă vreți să îl faceți de la zero, atunci trebuie să lăsați peste noapte boabele de năut la înmuiat. Vreo 12 ore. Și apoi să fierbeți bine, până încep să se dezintegreze, aproape.

Dacă vreți să folosiți boabe deja fierte, de la conservă, atunci sfatul meu este să le mai dați un clocot, pentru că acestea nu sunt chiar așa de bine fierte.

ADVERTISEMENT

Odată fierte, nu lăsați boabele să se răcească prea tare. Când sunt călduțe se transformă mai bine într-un humus cremos. De fapt, în Israel, humusul se servește cald sau măcar la temperatura camerei, dar nu rece”, a explicat chef Joseph Hadad pe blogul său, notează spectacola.ro.

Pentru a ieși cremos, bucătarul recomandă să îndepărtezi coaja boabelor de năut după fierbere. Dacă nu pot fi îndepărtate în totalitate, nu este nicio problemă, însă e important ca cele mai multe dintre ele să fie aruncate.

ADVERTISEMENT

Bucătarul a mai dezvăluit un truc pentru ca pasta să iasă cât mai cremoasă. E nevoie de un ingredient foarte accesibil, care poate fi de mare ajutor.

“Tot pentru cremozitate, la blendarea boabelor adăugați câteva cuburi de gheață. Se pare că acestea ajută la aerare, făcând pasta mai pufoasă, mai fină”, a mai spus acesta.

O rețetă tradițională de hummus include și usturoiul, după cum a mai precizat bucătarul. Cu toate acestea, s-ar putea să nu fie pe placul tuturor, deoarece are un gust destul de puternic. Usturoiul poate fi zdrobit, apoi amestecat cu zeama de lămâie.

Ingredientul care îi oferă un gust complet hummusului

Chef Joseph Hadad a mai precizat care e ingredientul ce îi poate oferi preparatului un gust foarte bun. Este vorba despre tahini, adică pasta de susan.

“(…) Și nu uitați de tahini, pasta de susan. Aceasta este la fel de importantă pentru humus precum năutul însuși. Însă când vine vorba de proporții, nu pot să vă zic una clară, pentru că depinde de regiune și de gust.

Unii merg până la jumătate-jumătate năutul și tahini, alții au un raport de 1/4 tahini și tot așa. Găsiți-vă gustul vostru preferat și urmați acea rețetă.

Și dacă tot adăugat tahini, nu mai este nevoie de ulei de măsline și în interiorul pastei. Pe acesta puteți să îl folosiți ca un topping, direct în farfurie”, a mai explicat chef Joseph Hadad.

ADVERTISEMENT