Înghețata este un desert irezistibil pe care nu trebuie să-l ratezi vara, mai ales în zilele toride în care simți nevoia de ceva rece, dar în același timp dulce. Dacă vrei să știi ce mănânci, atunci este timpul să-ți faci propria înghețată.
Înainte de a începe prepararea înghețatei de casă trebuie să te asiguri că ai toate ingredientele necesare pentru acest desert. Pentru o înghețată bună este indicat să folosești produse de calitate, așadar nu este cazul să cumperi unele ieftine.
Dacă îți dorești o înghețată cremoasă, fără ace de gheață, atunci trebuie neapărat să folosești frișcă naturală. Înghețata poate avea o gamă variată de arome: ciocolată, zmeură, căpșuni, caise, fructe de pădure etc, însă azi vom face una de vanilie.
Rețetă de înghețată de casă, extra cremoasă și fără E-uri
Înghețata pregătită în casă din ingrediente naturale, de calitate, este ideală atunci când nu vrei să apelezi la produsele pline de prafuri sau mixuri artificiale pe care le găsești în comerț.
Ingrediente necesare pentru înghețata de vanilie, de casă:
- 250 lapte proaspăt
- 250 ml frișcă naturală
- 100 – 150 grame de zahăr tos
- 4 ouă de la care vom folosi doar gălbenușurile
- o jumătate de păstaie de vanilie
Mod de preparare înghețată de casă cu aromă de vanilie
- Laptele se pune la fiert într-o oală în care se adaugă păstaia de vanilie căreia i-au fost scoase semințele
- Gălbenușurile se bat cu zahărul până când se formează o spumă fină
- Lapte fiert cu aromă de vanilie se adaugă peste compoziția de gălbenușuri treptat și se amestecă
- Crema obținută se pune la fiert pe aburi până începe să se îngroașe puțin. Se amestecă mereu cu ajutorul unui tel
- Crema nu trebuie să stea foarte mult pe aragaz pentru că ouăle s-ar putea coagula
- Imediat ce este gata crema se lasă la răcit și apoi se dă la frigider pentru 1-2 ore
- După ce crema s-a răcit bine se scoate de la rece și se mai bate puțin cu mixerul
- Într-un bol separat se bate frișca naturală care se va adăuga peste crema răcită de mai sus
- Ouăle și frișca trebuie să se amestece bine, iar ulterior compoziția de înghețată se pune la congelator într-o cutie de plastic
- Înghețata trebuie să se amestece o dată la 30 de minute până când îngheață de tot
- Mare atenție: dacă nu se respectă pasul 10 atunci se vor produce cristale de gheață
- Înghețata cremoasă și gustoasă este gata după ce a stat câteva ore la congelator
- Înghețata de vanilie poate fi servită simplă sau cu diferite sosuri: de fructe, de caramel etc.
- Pe baza acestei rețete se pot face deserturi și cu alte arome, în funcție de preferințele fiecăruia
- Spor la treabă și poftă bună!