Life

Rețeta de ketchup de casă. Cu aceste ingrediente îl faci mai bun decât cel din comerț

08.08.2020 | 16:04
Rețeta de ketchup de casă. Cu aceste ingrediente îl faci mai bun decât cel din comerț
Rețeta de ketchup de casă. Cu aceste ingrediente îl faci mai bun decât cel din comerț. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Ketchup-ul este nelipsit când vine vorba de cartofi prăjiți, hamburger sau pizza, de aceea este foarte important să ai mereu în frigider acest preparat. Astăzi, vă arăt cum se face cel de casă, rețeta fiind una care te va ajuta să renunți imediat la cel din comerț.

Rețeta recomandată nu conține conservați, preparatul rezistând cu succes în sezonul rece, asta dacă nu este consumat înainte pentru că are un gust de te lingi pe degete. Ingredientul principal care nu trebuie să lipsească din rețeta de ketchup sunt ardeii capia.

Pe lângă ardei, ketchup-ul conține și alte legume care îi oferă un gust desăvârșit printre acestea numărându-se ceapa, usturoiul sau rădăcina de țelină.

ADVERTISEMENT

Rețetă de ketchup. Ingrediente necesare pentru cel făcut în casă

De asemenea, condimentele sunt foarte importante când vine vorba de conținut. Află așadar, care sunt ingredientele și cum se prepară ketchup-ul din rândurile de mai jos:

  • 1,5 kilograme de ardei capia cruzi
  • 2 litri de bulion de roșii făcut în casă sau 2 litri de suc de roșii la carton
  • 500 grame de ceapă tocată cât mai mic
  • 300 grame de rădăcină de țelină, rasă
  • 6 căței de usturoi
  • 200 ml de ulei de floarea soarelui
  • 50 ml de oțet balsamic sau de mere
  • 50 grame de zahăr brun
  • 2-3 lingurițe de sare sau în funcție de gustul fiecăruia
  • 2 lingurițe de piper negru măcinat
  • 2 linguri de boia dulce
ADVERTISEMENT
Opțional, se mai pot adăuga în conținutul ketchup-ului diferite condimente, cum ar fi: oregano, busuioc sau fulgi de ardei chili. De asemenea, mai puteți adăuga și un ardei iute proaspăt, dacă vă doriți ca ketchup-ul să fie picant.

Mod de preparare ketchup de casă, rețeta simplă

  1. Ardeii capia se coc, se curăță de coajă și se taie felii mărunte pentru a putea fi dați prin mașina de tocat
  2. Ceapa se dă și ea prin mașina de tocat. Separat, se curăță rădăcina de țelină și se dă prin răzătoarea mică
  3. Usturoiul se curăță și se taie felii cu ajutorul unui cuțit
  4. Ceapa se călește împreună cu țelina rasă și un praf de sare până când devine sticloasă
  5. Se adaugă în tigaie usturoiul, ardeii capia copți și se condimentează. Se lasă pe foc până când se ajunge la punctul de fierbere
  6. La final se adaugă sucul de roșii sau bulionul făcut în casă. Se lasă totul la fiert până se îngroașă sau obțineți consistența pe care o doriți
  7. Întreaga combinație se dă prin mixer sau blender și apoi se trece prin sita de la robot
  8. Sosul obținut se pune într-o cratiță curată și se adaugă peste zahărul brun și oțetul balsamic. Se lasă aproximativ 10 minute la foc mediu
  9. Mare atenție, sosul trebuie amestecat mereu, în caz contrar se lipește. Oțetul balsamic îi oferă culoarea roșu închis, profund
  10. Se stinge focul și se lasă la răcit pentru circa 15-20 de minute
  11. Sticlele se spală și se sterilizează, apoi se adaugă în ele sosul
  12. Sticlele urmează să fie sterilizate pline în baie de apă timp de 40 de minute
  13. Se lasă să se răcească timp de câteva ore, apoi se pot pune pe raft, în cămară.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 853. 32 pagini + CD Armin Nicoară. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri