Life

Rețeta de lapte de pasăre. Cum se prepară desertul copilăriei

Vă prezentăm rețeta de lapte de pasăre, unul dintre deserturile copilăriei!
27.07.2021 | 12:34
Reteta de lapte de pasare Cum se prepara desertul copilariei
Rețetă de lapte de pasăre. Foto: captură Youtube Jamila Cuisine
ADVERTISEMENT

Rețeta de lapte de pasăre este una ideală dacă vrei să resimți gusturile copilăriei! Este unul dintre cele mai delicioase preparate pe bază de lapte și ouă. Gustul acestui desert este de neuitat!

Rețeta de mai jos a fost oferită pe Youtube de celebra bucătăreasă Jamila, de la care vă vom reda ingredientele necesare și îți vom spune pașii corecți pentru prepararea desertului.

ADVERTISEMENT

Vei avea nevoie de un litru de lapte, 6 albușuri, 6 gălbenușuri, un praf de sare, o lingură de oțet, 100 de grame de zahăr tos, 100 de grame de zahăr pudră și o păstaie de vanilie.

Rețetă de lapte de pasăre

Pentru început, pune albușurile într-un mixer și adaugă sarea. Mixează-le până vor deveni spumoase. Apoi adaugă oțetul și zahărul pudră, puțin câte puțin.

ADVERTISEMENT

Trebuie să obții o bezea tare și lucioasă. Bezeaua este gata. Poți verifica simplu dacă a fost preparată corespunzător. Aceasta nu trebuie să cadă din lingură.

Pentru gătirea bezelei poți folosi orice ceșcuță din casă. Ia din bezea cu o lingură și pune-o în forme. Formele trebuie unse cu puțin ulei.

ADVERTISEMENT

După umplerea formelor, scoate o formă din tavă și adaugă apă fierbinte cât să ajungă la jumătatea recipientelor. Pune apoi forma înapoi.

Lasă bezelele la cuptor pentru 15 minute. Cuptorul trebuie preîncălzit la 100 de grade Celsius. După ce sunt gata, răstoarnă bezelele într-o farfurie.

ADVERTISEMENT

Pentru crema de lapte de pasăre, pune laptele la fiert la foc mediu. Crestează păstaia de vanilie pe lungime și scoate semințele. Adaugă apoi vanilia cu tot cu semințe în lapte. Laptele trebuie să fiarbă cât să dea într-un clocot.

Cum se prepară crema

Amestecă apoi gălbenușurile cu zahărul tos. Când laptele fierbe, adaugă-l încet peste amestecul omogen din gălbenușuri. Crema obținută se pune din nou pe foc.

Crema trebuie să stea pe foc până spuma dispare. Atunci când s-a îngroșat înseamnă că este deja gata. Poate dura aproximativ 15 minute. Atenție, aragazul trebuie setat la foc mic.

Transferă crema într-un bol curat și acoper-o cu o folie de plastic pentru a nu se forma crusta. Lasă crema la temperatura camerei apoi pune-o timp de o oră în frigider.

Pune crema în recipientul dorit și adaugă peste o bezea, ținută și aceasta la frigider. Poți pune deasupra bucăți mici de ciocolată dată prin răzătoare. Poftă bună!

 

ADVERTISEMENT